Helga var preget av mange ulykker langs veiene i regionen. Lørdag morgen ble en bilist tatt for å kjøre bil med to i promille etter at han havnet utfor veien i Sollia. I 16-tiden meldte Nordland politidistrikt at en bil hadde gått rundt flere ganger og havnet i grøfta på E10 i Gundstad i Lofoten. Lørdag kveld smalt det på Nordvikmyra sør for Harstad. En motorsyklist havnet i grøfta og traff et skilt på strekningen i forbindelse med en forbikjøring. Søndag kolliderte to biler i Bogen i Evenes. Samme dag ble også en person påkjørt i en enveiskjørt gate på Bergseng.

- Holdt høy fart

Robin Moe, seksjonsleder på etterforskning ved Harstad politistasjon, forteller at politiet etterforsker ulykkene som skjedde i helga. Det ble tidlig kjent at ulykken på Nordvikmyra skjedde i forbindelse med en forbikjøring. En motorsyklist og bilen foran prøvde å komme seg forbi en bil som lå fremst i rekka, forklarer Moe.

- Vi har fått beskrevet fra vitner at motorsyklisten traff bilen og havnet i grøfta. Hvem som kom først ut i kjørefeltet kan vi ikke si noe om nå. Vitner som politiet har snakket med observerte at motorsyklisten holdt høy fart, sier Moe.

Pågrepet av politipatrulje

En mann i begynnelsen av 20-årene kjørte på en person på Bergseng i 13.30-tiden søndag.

- Bilføreren ble pågrepet av patruljen på stedet, og brakt videre til utvidet undersøkelse. Han fremsto som ruset for patruljen, sier Moe, og legger til at han foreløpig ikke kan si noe om hva bilføreren var påvirket av.

- Det endelige resultatet vil vi få når analyseresultatene foreligger.

Mannen i 20-årene ble løslatt søndag etter at det var foretatt avhør.

- Vi skal innhente flere forklaringer fra vitner, og avhøre fornærmede hvis han er i stand til det. Det vil bli gjort så raskt som mulig. Er det noen andre som har observert hendelsen på Bergseng, ønsker vi å komme i kontakt med dem, sier Moe.