Det var under et arrangement på Europa-hovedkontoret i Frankfurt i mai at daglig leder Jim Madsen kunne motta den høythengende prisen.

- Det ble delt ut priser i tre kategorier, og vi fikk prisen for landets beste forhandler på salg, forteller daglig leder Jim Madsen. I denne klassen vektlegges kriterier som markedsandel, kundetilfredshet og generelt hvordan forhandler følger opp med utstillinger, skilting etc.

Fortsetter

Med denne utmerkelsen med seg tilbake til Harstad, har Madsen og Biltrend Harstad feid til side det som måtte være sådd av tvil knyttet til fremtidig forhandlerstatus. Etter at importør Hyundai Norge for kort tid tilbake gikk ut og sa opp avtalene med samtlige av landets 60 forhandlere, har det nemlig rådet en viss usikkerhet utad. Biltrend Harstad har imidlertid aldri vært i tvil om fremtiden, ifølge Madsen.

- Det er sånn at noen har fått grønt lys, noen har fått gult og noen rødt. For vår del har det lyst grønt hele tiden, forteller Madsen, som har full forståelse for det grepet som importøren nå har tatt.

- Det er en kjensgjerning at ikke alle i forhandlernettet presterte på godt nok nivå. Derfor var det nødvendig å gjøre en ryddejobb, mener han.

Miljørekke

Med tanke på fremtiden er forhandleren i Harstad optimisktisk og spent.

- I løpet av kort tid vil vi lansere en miljørekke der Hyundai Ioniq kommer i tre utgaver: Som elbil, som hybrid og som plug in hybrid.

- Dette er modeller vi har store forventninger til. Elbilen vil være en del av karavanen under Arctic Race of Norway, og deretter vil vi få den til Harstad for prøvekjøring, sier Madsen.

Arctic Race

Hyundai er nå inne i sitt tredje år som bilpartner til verdens nordligste etapperitt på sykkel, som i år arrangeres i Bodø og på Helgeland. I år blir det imidlertid litt mindre stress for Biltrend Harstad.

- Bilene som i fjor ble klargjort i Harstad, vil i år sendes fra Drammen og i stor grad gjøres klar i Bodø. Det betyr at vi har et betydelig mindre arbeidspress enn i fjor på denne tiden, sier Madsen.

- Men etter rittet vil vi ta 70 av bilene hit til Harstad for salg, forteller han.

UTMERKELSE: Det var under et arrangement i mai at Madsen og Biltrend Harstad ble kåret til Norges beste forhandler på salg. Foto: Privat