De fleste kjenner Trine Lise Olsen som komikeren fra Indre Billefjord i Finnmark som både får fram latter og tårer.

I 2009 vant hun konkurransen «Den norske Humor» som gikk på NRK1, og senere har vi blant annet sett henne i Hålogaland Teaters forestilling «Æ har rett».

Rett person

Leder for komitéen for Verdensdagen for psykisk helse i Skånland, Rigmor Ingebrigtsen, mener de har fått rett person til å fronte årets tema som lyder «…fordi livet forandrer seg».

- Trine Lise Olsen er kjent for å by på seg selv når hun står på scenen. Hun har gjennom livet møtt mange endringer, og i forestillinga «Æ har rett» forteller hun om hvordan det var å vokse opp som barnehjemsbarn i Finnmark på åttitallet. Den handler om det å miste en far, om å miste en mor, om å miste en familie. Det handler om å finne seg selv, om å finne løsninger og om å få en ny mor når en trenger det som aller mest. Trine Lise pakker ikke tingene inn i bomull, men møter verden med en bunnløs ærlighet.

Involverer ungdommen

- Om ettermiddagen den 10. oktober vil hun ha et standupshow basert på sine egne opplevelser. Tidligere på dagen skal hun møte tiendeklassingene fra Skånland og Tjeldsund for å snakke med dem om temaene som hun skal ta opp under standupshowet. Under hovedmarkeringa vil representanter fra BUF-etat, ETS barnevern, helsesøstrene og ETS Medisinsk senter ha stand i Skånlandhallen.

Endringer gjennom livet

Årets tema «…fordi livet forandrer seg» handler om at endringer er en naturlig del av livet.

- Vi vil sette fokus på at måten vi møter endringene på, vil påvirke vår psykiske helse. Hvordan vi har det inni oss, vil påvirke hvordan vi responderer på endringer. Vi lever i en verden der endring og omstillinger er en del av livet. Noen endringer oppleves som positive, mens andre oppleves som negative. Klimaendringer, flyktningekrise, terrorisme og teknologiutvikling er eksempler på globale endringer som påvirker livet vårt. På det personlige planet blir vi påvirket av ulike ting som skjer i ulike faser av livet. Skolestart, overgang fra ungdom til voksen, endringer i sivil status, sykdom og alderdom er eksempler på endringer som vi må akseptere og takle på best mulig måte, sier komitélederen.

Komitéen for Verdensdagen er i full gang med planlegginga, og har også sikret seg musikalsk underholdning til hovedmarkeringa med fiolinisten Julie Alapnes (med røtter i Skånland) samt Halvard Rundberg fra Violet Road.