Uvanlig mange biler kjørte sund girkasser og og bakakslinger. Hele fem biler sa takk for seg.

Løpsleder Hugo Pettersen sier det er svært uvanlig.

– Årsaken kan nok være at banen har godt feste, og da kan det ryke noe, for det er voldsomme krefter som frigjøres under starten.

I år deltok rundt 30 biler og Pettersen tror folk har koset seg. De som ønsket svidd gummi fikk det. Det som ønsket å se nærmere på de gromme bilene fikk lov til det og de som ønsket å se raske biler eller teste sin egen fikk mulighet til det.

– Til tross for at dette er en risikosport har det også i år gått veldig bra. Sikkerheten settes øverst, sier han

6,5 sekunder på 201 meter

Det ble en lang pause da en bil totalhavarerte. Det var flere som trodde sjåføren sto foran en vanskelig helg siden kona og barna satt i campingvogna og vente på at de skulle dra på ferie samme kvelden.

Som vanlig var det opphold og tør bane på flystripa på Harstad/Narvik lufthavn Evenes.

Stor spenning var det til duellen mellom Vidar Svedensborgs Posche 911 turbo og Ole Johnny Pettersen gule Camaro. Begge er godkjent for å kjøre på veien. Pettersen ble klokket inn på 6,5 med toppfart 183 km/t og Svedenborg på 6,9. med 166 km/t.

– Dette var et av mine beste løp. Svedenborg burde vite at han ikke hadde en sjanse, men det er tøft av han å stille, smiler Pettersen.

Svedenborg var litt slukøret, og innrømmet at han ble overrasket.

– Jeg trodde ikke Camarioen gikk så raskt. Men jeg ledet lenge, men ble slått på de siste metrene. Løpet skulle vært 150 meter og ikke 201 meter, smiler han.

- Fartskick

Yngst av dem alle er Tommy Pedersen Jørgesen. 17-åringen kjører i Junior Dragster og har en toppfart på 130 km/t og kjører de 201 meterene på litt over åtte sekunder.

– Jeg er alene i min klasse, men det gjør ingenting. Det er fartkicket og ikke minst slå mine egne rekorder som er motivasjonen. Drømmen er å kjøre i en bilklasse. Det kan jeg gjøre fra neste måned, for da blir jeg 18.

Med i støtteteamet er mamma Merete Pederssen og pappa Trond Jørgensen. Innleid mekaniker er Jørn Thorbergsen.

- Pappa skrur, mamma heier og jeg kjøre, smiler unggutten.

Merete Pedersen, Tommy Pedersen Jørgensen, Jørn Thorbergsen og Trond Jørgensen under Night of Thunder. Foto: Odd Leif Andreassen