CHAMONIX: Under helgas løp i franske Chamonix var det nemlig få som kunne hamle opp med tempoet som Kvæfjord-jenta satte opp fra start. I motbakkeløpet over åtte kilometer sørget Aders for å vise at hun ikke er lett å skubbe seg på under løpet i Chamonix hvor hun sørget for å være desidert raskest oppover de bratteste motbakkene. Ingen kunne svare på tida til løperen som leverte et løp som hun også var godt fornøyd med selv.

– Jeg løp hele veien fram til det gjensto 800 meter. da ble det rett og slettfor bratt. Den siste biten var det blant annet lagt ut taustiger slik at vi kunne forsere den siste biten enklere, sier Aders.

Selv om det var multinasjonal deltakelse under årets firedagers fjellmaraton, hadde hun ikke konkurranse oppover fjellet. Da ble også det sympatiske Kvæfjord-jenta fortjent bejublet etter løpet.

– Det ble både pokal, blomster, sjampanje og yogi-te, humrer Aders.

Toer i tordenvær

Lørdag hadde Kvæfjord-jenta fått seg en konkurrent som hun slapp å konkurrere med fredag. Da var klubbkollega Yngvild Kaspersen på startstreken da det var duket for et 23 kilometer langt løp i fjellene lørdag formiddag.

– Vi satte tempoet sammen i åpningen av løpet. Men grunnet et voldsomt tordenvær var det ikke sikkerhetsmessig forsvarlig å sende oss opp på en fjelltopp med slike forutsetninger. Derfor ble det mye løping nedover som egentlig skulle ha gått oppover. Det var ingen fordel for meg, beretter Aders.

I nedoverbakkene ble Kaspersen som ventet for sterk. Likevel fullførte Aders løpet på en god måte.

– Det er jo artig at to løpere fra Tromsø Løpeklubb kan stå øverst på seierspallen i et internasjonalt løp som dette, sier Aders, før hun utdyper:

– Dette har jo vært en fantastisk ferietur med disse to konkurransene. Så er det jo morsomt at det gikk såpass bra, sier Aders.

Kvalitetstrening

Når turen igjen går hjem til Tromsø førstkommende tirsdag, betyr det også at sesongen går inn i en ny fase for løperen.

– Jeg har hatt en lang periode nå hvor jeg har konkurrert hver eneste helg. Nå blir det roligere med konkurranser en periode, hvor kvalitetstrening prioriteres. Slik blir opplegget fram til jeg skal delta under Hornhindalen Rundt. Det er årets store høydepunkter. Da går Hornindalen Rundt av stabelen, forklarer Aders.

Dette er et 75 kilometer langt løp hvor det er 5.600 høydemeter som skal forseres. Jeg liker å løpe slike lange løp. Så vet jeg også at det er en sterk konkurrent med som jeg neppe har muligheten til å slå. Jeg ble nummer to bak henne i fjor også. Derfor håper jeg på at jeg har nærmet meg henne litt mer under årets konkurranser, sier Aders.