Søndag ettermiddag skulle vise seg å bli et mareritt for Børge Jentoftsen. Han er avhengig av en spesialbygget håndsykkel for å komme seg frem, og var på vei ut for å nyte finværet sammen med kona. Så langt kom han ikke - før det smalt.

Forsøkte å stikke av

Like før hendelsen inntraff i 13.30-tiden søndag, hørte han en bil som raste nedover hovedveien like ved Bergseng. Lyden ble høyere, og kom nærmere. Før Jentoftsen fikk kastet et blikk over skuldra, dundret bilisten inn i håndsykkelen. Jentoftsen falt av sykkelen og rett ned i asfalten.

- Plutselig meide bilisten meg ned. Det er en helt forferdelig opplevelse når man sitter fast i en sykkel, sier Jentoftsen til ht.no.

Kjøringen fant sted i et boligfelt med 30-sone, og i en gate med gjennomkjøring forbudt. Jentoftsen beskriver hendelsen som traumatisk.

- Sykkelen vridde seg, og jeg ble slengt rundt. Det var det som berget meg.

Men da Jentoftsen lå tydelig forslått på bakken, forsøkte føreren av bilen å stikke av.

- Han rygget bilen, men kona mi fikk stoppet han før han kjørte avgårde. Han hadde nok kjørt på meg igjen hvis han hadde fått muligheten til å kjøre videre.

Bilen er uregistrert og ble kjørt av en mann i begynnelsen av 20-årene. Politiet meldte like etter ulykken at føreren ikke hadde sertifikat, og trolig var ruset.

- Har ikke ord

Jentoftsen ble fraktet til UNN Harstad, og venter nå på svar fra undersøkelser.

- Jeg har forferdelig vondt i skuldra. Ellers er jeg gul og blå, sier Jentoftsen, som sier at han ikke har ord for det som skjedde.

- Jeg er bare utrolig irritert over at en person som er ruset og ikke har sertifikat kan sette seg inn i bil, og kjøre gjennom et borettslag med mange unger på veien. Jeg er sjeleglad for at bilen traff meg, og ikke et lite barn i gata, sier Jentoftsen, som påpeker at han vil ta en prat med føreren av bilen.

Langt flere alvorlige ulykker

Påkjørselen på Bergseng er bare én av mange ulykker som har skjedd i helga. Lørdag kveld kjørte en motorsyklist utfor veien på Nordvikmyra sør for Harstad. Samme kveld kolliderte to biler i Bogen i Evenes. Lørdag ble også en person tatt for å kjøre bil med to i promille etter en utforkjøring i Sollia. Politiet har også gjort flere førerkortbeslag i løpet av helga.

Per Erik Rynning, fagkoordinator for trafikk i Nordland politidistrikt, mener sommertrafikken åpenbart har startet. Han har et klart budskap til alle som ferdes i trafikken:

- Man må holde riktig fart i forhold til vær og føreforhold, samt holde fartsgrensen. Det er viktig å kjøre rusfritt, være oppmerksom og uthvilt, og alltid tenke sikkerhet. Erfaringsmessig er det langt flere alvorlige ulykker i sommerhalvåret sammenlignet med resten av året, sier Rynning.

- Vi vil avholde mange kontroller ut i fra de ressursene vi har tilgjengelig, og arbeider for å stoppe de som utgjør en fare for seg selv og andre i trafikken.