Maria Sandberg har alltid fulgt drømmen. Samtidig som hun gjorde seg bemerket i skutermiljøet, ble jenta fra Evenskjer også et kjent navn utenfor Norges grenser. I kjølvann av suksessen har hun etablert sitt eget klesmerke, og kjører crossykkel og snøskuter på arrangementer i flere land, også utenfor vårt kontinent. Lørdag var hun på Evenskjerdagan for å vise frem doningene.

- Jeg synes det er fint at Evenskjer har mye å by på. Jeg setter pris på å bli invitert hit, og få muligheten til å vise folk hva jeg holder på med. Barna synes det var artig å prøvesitte på kjøretøyene, sier jenta fra Evenskjer.

Skuterentusiast

Sandberg forteller at hun kan leve av skuterhobbyen, men velger et liv kombinert med familie og lærerjobb i Narvik.

- Jeg vil ha en finger i jorda, og ikke ta det helt ut, sier Sandberg.

For tiden øver hun på å forbedre triks på crossykkel.

- Når jeg har noen triks inne kan jeg kjøre egne show som en jobb. Jeg har blitt invitert til Finland i november, så det er noe jeg jobber mot nå, sier Sandberg.

Vintersesongen ble ikke som planlagt for skuterentusiasten. Med brudd i ryggen ble Sandberg satt tilbake.

- Det har ikke vært så stor progresjon, men jeg har fått den oppfølgingen jeg trenger for å kunne fortsette med skuter- og crossykkelkjøring. Neste sesong vil jeg gi litt mer, smiler Sandberg.

Mange besøkende

20-30 boder var samlet i sentrum under årets utgave av Evenskjerdagan. I tillegg ble det arrangert sandvollyballturnering med flere lag og klatring. Geiter og kaniner var også kjørt inn til badestranda.

Før helga var bodene fullbooket, forteller Gunn Stabell, som er med i arrangementsgruppa til Kystlaget.

- Mye folk kommer til Evenskjer i forbindelse med denne helga. Evenskjerdagan skaper liv, og det er viktig at det skjer litt spesielle ting her også. Det har en del å si for Evenskjer, sier Stabell, og legger til:

- Evenskjerdagan er en av de mer varierte helgene her. Vi har jo også den store Isbadedagen som trekker en del folk.