Hoveddelen av pengene (1,4 millioner kroner) kommer fra såkalte RUP-midler (regional utviklingsmidler) fra Troms fylkeskommune. I tillegg har Målselv kommune en egenandel fra konsesjonsfondet i stedsutviklingsprosjektet på rundt 825.000 kroner.

Litt forsinket

– Nå er vi omsider i gang med arbeidet på det som skal bli elveparken. Vi hadde anbudsbefaring på torsdag, og anbudsfristen er i begynnelsen av august. Det betyr at arbeidet er i gang i slutten av august. Det er litt senere enn vi hadde håpet. Det ble en del forsinkelser i forbindelse med anbudsbeskrivelsen og skissene til parken, sier næringssjef i Målselv, Elin Byberg.

Hun legger til at flere entreprenører har vist interesse for prosjektet.

Veldig spent

– Jeg synes skissene til parklen ser veldig bra ut. Selve utviklingen kommer vi til å ta i flere omganger, for vi har mange tanker om hvordan det kan bli. Blant annet oppover Andselva mot Andsvatn. Men nå er det selve parken som skal bygges. Med en fantastsik flott lekepark, turstier, gapahuk og sitteplasser. I tillegg skal det være en god del beplanting. Skog og kratt skal ryddes, ramser Byberg opp.

En perle

Næringssjefen mener det ligger en skjult perle blant skog og kratt rundt om og langs Andselva på Bardufoss.

– Derfor er jeg veldig spent på hva som kommer fram når alt blir avdekket. Jeg tror det kommer til å bli veldig bra. Vi skal skape et flott uterom, sier Byberg entusiastisk.

Flere turstier

I første omgang er det området mellom nye og gamle E6 fra den gamle steinbrua og opp mot Rema 1000 som skal utvikles. Men Byberg sier kommunen har planer om å utvide prosjektet både oppover mot Andsvatn og nedover forbi steinbrua.

– Nå blir det turstier med flere sitteplasser langs elva med murkanter og beplantning, men vi har planer om å utvide med tur/joggesti opp til Andsvatn, sier Byberg.

Innbyggerne og tilreisende kan ta parken i bruk i løpet av sommeren neste år.