Harstad jazzklubb la inn årene for rundt 15 år siden.

– Vi døde sakte hen. Vi var etter hvert for dårlig på publikumsaktivitet, sier Jo Idar Dahlgren, den siste lederen av klubben.

Gi bort pengene

I lang tid har bankkontoen til klubben dermed stått inaktiv, og til slutt tok Jan Helge Kjærland, som også var sentral i klubben og hadde signaturrett affære, og foreslo å gi pengene til Festspill på lavt nivå. Til sammen sto det 9409 kroner på kontoen.

– Gjengen bak dette prosjektet slipper folk som er i begynnelsen av sin kunstneriske karriere til, sier Geir Lysaa, som også var med i det siste styret.

– De er jo akkurat det vi synes er veldig bra, og derfor fikk de pengene, legger han til.

Frivillige

At det er frivillige som ikke får ei krone ut av prosjektet, og de har gode ideer, var også grunner til at vi ønsker å gi dem pengene, sier Dahlgren.

– De gjør dette for å skape noe, og så er det en alternativ scene og fint innslag i bybildet. Så det er mange gode ting på en gang med dette prosjektet, legger han til.

Torsdag ettermiddag var tre de fra jazzklubben innom kaia og overrakte sjekken. Den offisielle seremonien skjedde da Kalabalik spilte på Utheim torsdag kveld.

– Det er helt fantastisk at vi får slike bidrag; at det er noen som tenker på oss. Dessuten koster det oss noen tusenlapper i året, på tross av at vi har andre sponsorer også, sier en glad Knut Gåsvik på vegne av gjengen bak prosjektet.

Så langt har været ikke vært på sitt beste, og det preger litt det lille arrangementet på kaia. Men til sammen regner Gåsvik med at det blir ti til 15 innslag når uka skal summeres opp.

Festspill på lavt nivå. Her opptrer Kalabalik. Foto: Øivind Arvola