HARSTAD: Det er konklusjonen som man kan dra etter at Medkila tok imot middelhavsfarer Melbo til dyst fredag kveld. Selv om de hang sånn høvelig med spillemessig, og klarte å avverge de aller fleste av Melbos forsøk på å skapep sjanser, var de manglende offensive bidragene det som skilte lagene i dag. For om man la godviljen til og prøvde å regne i sammen Medkila-sjanser etter endt dyst, var det altså slik at det holdt med å bruke en hånd - og i strengeste fall bare et par-tre fingrer.

– Dette var ikke godt nok fra vår side. Jeg var ganske målløs da jeg gikk av banen. Vi klarer ikke å spille fotball, og klarer ikke å ta ballen ned. Lufta detter litt ut av oss. Vi mister troen på at vi skal klare å vinne denne kampen, sier en skuffet Aleksander Småback.

Vanskelig

Mannen som tok plass som indreløper i dagens Medkila-mannskap hadde vanskelig for å forklare hva som gikk feil denne fredagen.

– Vi er rådville og åpner kampen med høye skuldrer. Bortsett fra to gode prestasjoner fra deres spiss som fører til scoringer, synes jeg faktisk at vi er bra med før pause. Men etter sidebytte mister vi egentlig grepet om det meste. Selv om vi unngår å slippe inn noen flere mål, så er det mer et resultat av gjestenes taktisk defensive fokus. De kommer hit for å ta hjem tre poeng, ikke for å spille festfotball, sier Småback.

Savner ballsentral

Småback mener at dette var et steg i feil retning for laget som har sluppet inn relativt få mål til å være divisjeonens desiderte bunnlag.

– Det var vanskelig å holde følelsene inni seg etter kampslutt. Når jeg har ristet av meg skuffelsen over min egen - og lagets - innsats, er det bare å se framover og jobbe på videre, sier Småback.

Han mener at det unge laget savner mer tydelige typer.

– Jeg mener at det ideelle hadde vært å få inn en rolig ballsentral. En som er rutinert, tar ballen ned og tør å spille ballen. For i dag ble det alt for mye jaging på oss.