Geir Berg har snart nådd sitt mål. Ca. klokka 22.30 passerte han kommunegrensa, og er nå i Lødingen kommune. Berg har imidlertid fortsatt én mil igjen av strekningen.

- Jeg har fått så mye påfull av energidrikke på veien at jeg ikke kommer til å klare å stoppe i Lødingen. Dere må må legge ut spikermatter! ler Berg.

En opplevelse

Berg bega seg ut på en spasertur på hele 71 kilometer, fra Åsby til Lødingen, klokka 08.00 fredag morgen. Årsak: han tapte et veddemålet om at England kom til å vinne over Slovakia i mandagens EM-oppgjør. Men kampen endte 0-0.

Berg beskriver turen som en stor opplevelse.

- Jeg har møtt så mange hyggelige folk. Spist og pratet med forbipasserende på veien. Folk har gitt meg bananer, drikke og energibarer. Jeg fikk sitte i en hvilestol i Fiskefjorden, og trodde nesten ikke at jeg skulle komme meg opp ifra den. Turen ble ikke så verst likevel, konkluderer Berg.

- Jeg hadde bare et mål om å komme fram. Jeg har holdt det jeg lovet.

Samlet inn over 10.000 kroner

Underveis på turen opprettet Berg en innsamlingsside for barnekreftsaken. Han gikk ut med en oppfordringen: De som ville kunne gi noen kroner til Kreftforeningen for hvert skritt han tok. Og aksjonen har engasjert kraftig. Klokka 23.00 fredag kveld står det 10.300 kroner på kontoen.

- Det er helt sinnssykt. Jeg hadde som mål å kanskje nå 10.000 kroner, så dette er langt over det jeg hadde håpet. Denne saken har drevet meg framover i dag. Å gå for en god sak har gjort turen langt lettere, sier han, og legger til at det har vært verdt slitet.

Én ting har Berg lært. Han kommer aldri til å vedde igjen - med mindre han er bombesikker i sin sak.

- Jeg har veddet på at det vil bli over ti tilskuere på kampen England-Island på mandag. Hvis jeg ikke får rett i det, skal jeg gå å legge meg, ler Berg.