– De fleste som besøker Harstad for første gang drar til Trondenes.

Ved Visit Harstad var det fredag rimelig rolig inne i kundesenteret til Visit Harstad.

– Mange er innom for å få tips på hva de skal gjøre her under oppholdet i Harstad. I hovedsak er de på vandring i sentrum og stikker innom oss på rundturen de har, sier Sarah Hofsøy, en av flere ansatte i Visit Harstad som hjelper tilreisende med å få informasjonen om det meste.

– Mange har lyst til å besøke Trondenes. Her går det buss flere ganger om dagen rett utenfor våre lokaler. Det er jo praktisk, sier Hofsøy.

Starter opp

– Mandag starter en opp med guidede turer til Adfolkanonen. Det skjer fra 11.30 og to ganger til i løpet av dagen. Her er det faste guider viser vei og forteller om Adolfkanonen, forteller Sarah.

Nå i sommerperioden vil Visit Harstad ha åpne dører syv timer på hverdagene og seks timer på helgedagene.

Mest mulig

– Vi har henvendelser fra alle mulige nasjoner og mange forskjellige verdensdeler i løpet av en uke. Asiatene er meget effektive. De ønsker å få med seg mest mulig i løpet av besøket de har her i byen, forteller hun.

– Det er også en god del som ønsker opplysninger på hvordan en skal komme seg videre til Lofoten. Turistene har også åpent nettverk her de kan bruke. Dermed kan de selv søke på mobilen eller på nettbrett om rutetider til ferden videre, sier hun.

– Mange er også veldig opptatt av mat. De ønsker å prøve typisk norsk mat. Maten er viktig for dem som besøker vår landsdel., sier Sarah Hofsøy, om noe av hverdagen ved Visit Harstad denne uke.

REKKEVIDDE: Turer til Adolfkanonen på Trondeneshalvøya er populære om sommeren. Dit er det er guidede turer tre ganger om dagen. Her får en blant annet høre om rekkevidden til kanonen. Foto: Picasa