Innkrevingen starter mandag klokken 12.

I forbindelse med Harstadpakken ble det lovet lavere priser og økt frekvens på bussene. Noe er allerede gjennomført, forteller Kavli.

– Billettprisene på månedskort ble satt ned i vinter med en ekstra rabatt i Harstad. Busstilbudet er også styrket med litt flere avganger i rushtiden på rute 11 fra sentrum til Ruggevik.

– Når bompengeordningen starter følger vi med og ser om det blir fullt på bussene. Blir det fullt vil vi vurdere å styrke kapasiteten, lover han.

Kavli mener det er mye godt i vente på kollektivfronten.

– Neste år kommer sanntidssystemet opp. Knutepunktene på Sama, i sentrum og i Kanebogen, samt de mest brukte busstoppene får et slikt system. Det blir en stor forbedring at man kan se når bussen kommer.

– Men hovedomleggingen kommer i 2018 når infrastrukturen er på plass. Da er cirka 100 busstopp oppgradert langs fylkes- og kommunal vei. Det avhenger at ting blir som vi ønsker, sier fylkessamferdselssjefen.

Samferdselssjefen forteller at det ligger inne kollektivtiltak for 102 millioner kroner på infrastruktur og 37 millioner kroner på driftstiltak i Harstadpakken.