De er ikke redd for å svinge seg rundt. Seniorene på Sama.

Fra mandag til fredag har det vært og er mange aktiviteter for brukerne ved

Sama Kafe og aktivitetssenter.

– Vi har hatt en festspill-uke med utstillinger, salgsmesse, lotteri og masse godsaker i kakedisken og ellers fra kjøkkenet, opplyser Ingeborg Skjervum, som er avdelingsleder, forebyggende tjenester for eldre, Helsehuset.

– Utenfor senteret driver seniordansgruppa på å øve inn trinn til seniordans de skal være med på under festspillene, forteller Skjervum.

– Vi har hatt stor aktivitet på senteret denne uken. Vi selger lodd til inntekt for fremtidige arrangement og aktiviteter, forteller Peggy Antonsen.

– Her er det et pulserende liv. Denne uke skjer det mye, sier Oddmund Gulbrandsen, som er leder av velforeningen ved Sama kafé- og aktivitetssenter.

– Det er svært mange frivillige som bidrar til aktiviteter ved senteret, opplyser Ingeborg Skjervum, som er ansatt i Harstad kommune.

Hun og aktivør Aud Kobbvik, drar i trådene for det som skjer på senteret sammen med de frivillige.

– Vi har også ei kokke på kjøkkenet med flere medhjelpere som sørger for at det er mulig å få seg middag her før de vender hjem. I løpet av dagen serveres det opp til 60 middagsretter her, sier hun.

Denne uken har det skjedd mye. En rekke utstillere er på plass på huset. I kafeen er det utstilling av flere lokalene lokalkunstnere.

I andre etasje er det mulig å besøke en vandreutstilling fra Trondenes Historiske senter.

Gjennom hele året er senteret åpent på dagtid fra mandag til fredag.

En rekke forskjellige lokale pensjonistlag og foreninger bruker aktivitetssenteret til møter og årsmøter på kveldstid i løpet av året.

AKTIVITET: Sama kafé- og aktivitetssenter har hatt en festspill-uke med utstillinger, salgsmesse og lotteri. Her ser vi avdelingsleder Ingeborg Skjervum og aktivitør Aud Kobbvik. Foto: Tore Skadal
STEMNING: – Det har vært god stemning her på Sama kafé- og aktivitetssenter under festpilluka, sier Peggy Antonsen, som solgte lodd til inntekt for senteret. Til høyre sitter styreleder for velforeningen på senteret, Oddmund Gulbrandsen. Foto: Tore Skadal Foto: Picasa
REPRODUKSJON: May Liss Nylund viste fram reproduserte produkter ved Sama kafé- og aktivitetssentre under festspilluka. Her fra avdelingen for gjenbruk. Foto: Tore Skadal