Berg begikk nemlig en tabbe nylig; han sa at han skulle gå til Lødingen om ikke England vant EM-kampen mot Slovakia i gruppespillet. Kampen endte uavgjort og Berg må dermed gjøre som han lovet.

Vi ringte Berg tidlig torsdag ettermiddag for å høre om forberedelsene til turen.

– Er du godt forberedt?

– Nei, svarer han kontant.

Fredag morgen klokken åtte starter den 73 kilometer lange turen fra Shell Åsby. På en slik solid fottur er det viktig med godt skotøy.

– Nå skal jeg forsøke å få sponset rimelig gode sko. Jeg regner med at ett par sko blir for lite, så jeg må vel ha et par til og bytte med, sier Berg.

– Jeg har flere som stiller opp og sørger for at jeg har proviant på turen. Jeg skal ha minst mulig å bære på. Det er ellers tungt nok å gå, sier han.

Gode råd

Flere personer har bidratt med gode råd til vandreren.

– Et par ”juridiske ekspert” mener jeg kan kjøre til Lødingen og gå de siste ti meterne. Jeg var for tidlig ute og sa at jeg skulle gå fra Åsby, så den muligheten eksisterer ikke.

– En annen ”ekspert” foreslo at jeg kan gå med sjark til Lødingen, sier Berg, som ikke gruer seg så voldsomt til anstrengelsen.

– Det blir fint. Man kjører jo vanligvis bil til Lødingen og da rekker man jo ikke å se noe særlig. Nå får jeg sett mye natur.

Ingen omveier

Berg satser ikke på å øke dosen med natur, for eksempel ved å kutte Mølnåstunnelen og heller gå via Kilbotn.

– Det er ikke snakk om å ta omveier. Det får være grenser, sier han.

Berg er usikker på farten han vil holde underveis.

– Jeg tror jeg kan klare 5 kilometer i timen, men det er kanskje optimistisk, sier han.

Nest siste natt før turen sov han godt. Oppladingen er dermed i rute. Så er det bare å håpe at siste natten blir god.

– Jeg jobber i ettermiddag, men så er det rett hjem og stupe til sengs, sier Geir Berg som satser på å stille godt uthvilt til turen, som han aldeles ikke akter å bryte om han ikke må.

– Jeg taper hvis jeg må gi meg. Da må det skje noe alvorlig. Da må jeg stupe, sier han.