Torsdag ettermiddag var det klart for den tradisjonsrike sankthansfeiringen ved Trondenes Historiske senter og Trondenes kirke. Jørn Olsen, driftstekniker ved Trondenes Historiske senter, er sikker på at det ble satt rekord i antall mennesker på årets feiring av midtsommer.

- Det kom ekstremt mye folk. Det har vært lettere kaos i kafeen på grunn av at det var trykk overalt. Jeg tipper at det var nærmere 500 mennesker her. Garantert publikumsrekord, sier Olsen, og legger til at fjorårets arrangement trakk over 300.

Største bålet i Nord-Norge?

Han tror det er finværet som har lokket harstadværingene ut til arrangementet på Trondenes.

- Nå har det vært mange dager med regn, og plutselig blir det opphold. Folk vil ut, og det er fint at så mange velger å komme hit. Arrangementet har gått knirkefritt, sier han.

Olsen mener bålet som ble tent på parkeringsplassen ved Trondenes Historiske senter er det største bålet i Nord-Norge. Bålet består av tre og greiner som de har fått ved å tynne ut skogen ved Laugen, Almenninger og russerfangeleiren.

- Det var sinnssykt stort. Det er ikke mange som topper dette, sier han og fortsetter:

- Det er ikke en eneste spiker i bålet. Det består kun av trær som vi har felt og fraktet dit.

Parkeringskaos

Politiet meldte på twitter at de har mottatt mange klager på parkeringen ved Trondenes Historiske senter i forbindelse med feiringen.

- Hundre parkeringsplasser er borte. Folk har parkert langs veien på begge sider, ved krematoriet og Trondenes kirke, sier Olsen.