Hurtigruten og foreningen Hold Norge Rent skal sammen utvikle et unikt ryddekonsept for Hurtigrutens gjester. Som en del av et stadig større aktivitetsprogram på norskekysten kan barn delta på strandryddinger fra april neste år. I tillegg vil Hurtigrutens ekspedisjonsteam og gjester plukke søppel.

Strender langs kysten fylles hver vinter med plastavfall. Pattedyr og fugler setter seg fast i garn og tauverk, og påføres skader etter å ha spist plastbiter. Hurtigruten og Hold Norge Rent ønsker å gjøre sitt for å redusere miljøproblemet.

- Havforurensingen opptar både Hurtigruten og våre mange sterkt engasjerte gjester. Vi vil bidra litt ekstra gjennom dette initiativet sammen med Hold Norge Rent, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

Planen er at samarbeidet mellom Hurtigruten og Hold Norge Rent skal munne ut i minst én strandrydding for barn per rundtur på de tre største skipene MS Trollfjord, MS Midnatsol og MS Finnmarken. Dette blir en del av det nye programmet Young Explorer, som har fokus på miljø, natur og kultur for barn i alderen 7-13 år.

Strandryddingen skal gjennomføres i sommerhalvåret. Sju av Hurtigrutens skip har ekspedisjonsteam om bord, som blant annet går turer i naturen sammen med gjestene. På disse helårlige turer skal man også plukke søppel som man finner langs ruten.