Driftsoperatør Kvæfjord Eiendom AS melder at avtalen om drift av 34 mottaksplasser for enslige mindreårige asylsøkere på Borkenes er over. UDI har sagt opp avtalen.

- Mandag 30. mai sa UDI opp kontrakten med Kvæfjord Eiendom AS om drift av mottak for enslige mindreårige asylsøkere (EM). Avtalen som innebar at 34 ordinære mottaksplasser ble konvertert til EM plasser, startet 01.10.2015 og blir avsluttet innen 30. juni 2016, melder Jonny Schanche Eivik, daglig leder i Kvæfjord Eiendom AS.

13 sagt opp

Tirsdag ble de 13 ansatte på Kvæfjord EM Mottak sagt opp med 1 måneds oppsigelsestid.

- Kvæfjord Eiendom AS beklager at vi må gå til oppsigelser, men dette forholdet ligger utenfor vår kontroll, sier Schanche Eivik.

Kvæfjord Eiendom AS skriver i en pressemelding at selskapet er meget fornøyd med jobben som er gjort disse åtte månedene.

- De ansatte har klart å etablere et team som viser omsorg for beboerne i form av aktiviteter og det at de har vært og er der for dem. De har levert med meget god kvalitet i forhold til kravene fra UDI.

Færre asylsøkere

- Kvæfjord Eiendom AS, som driftsoperatør, har et meget godt samarbeid med UDI. Ut fra de endringene som har skjedd i form av sterk reduksjon i antall asylsøkere, så har vi forståelse for de beslutningene som UDI må fatte i en slik situasjon. Kvæfjord Eiendom AS vil framover fortsatt være driftsoperatør for 150 ordinære mottaksplasser.

- Vi ønsker å takke både Kvæfjord kommune og Rå vg skole for et godt samarbeid i tiden med EM Mottak, samt ansatte på skolene og innen helse/omsorg og andre involverte som har bidratt til at de enslige mindreårige har fått et godt tilbud den tiden de har vært i Kvæfjord. Kanskje vil dørene en gang senere kunne åpnes for nytt EM Mottak dersom utviklingen tilsier det, i så fall er Kvæfjord Eiendom AS og Kvæfjord Mottak rede til å gi et nytt, godt tilbud til enslige mindreårige asylsøkere, står det i pressemeldingen.

Mottaksleder har vært Kåre Rasmussen.