Det blir gresk innsalg under helgas katteutstilling i Harstad kommende helg.

Nesten 150 katter fra inn- og utland: Norge, Sverige, Finland, Hellas.

- Katteutstillinger er internajsonalt. Spesielt for oss som driver med oppdrett av forskjellige katteraser, forteller Gunn Tove Mikalsen, leder i Hålogalandskatten.

Fra Hellas

- Jeg har i mange år drevet med oppdrett av rasen Hellig Birma. Det var for noen år tilbake at jeg traff noen greske oppdrettere av rasen. Da kjøpte jeg en katt av dem.

- Den har jeg nå brukt i eget oppdrett. I dag har jeg en hunnkatt hjemme som nylig ble mor til fire katter av denne rasen, forteller Mikalsen.

Hun er sentral i avviklingen av den store internasjonal katteutstilling i Stangenshallen lørdag og søndag.

Dommerne er også fra flere nasjoner: Estland, Danmark, Stavanger, og til og med fra Andenes.

Ulike katteraser

- I utstillingshallen kan man se, beundre og studere de ulike katterasene, snakke med utstillerne og få svar på ting man måtte lure på når det gjelder katt, forteller hun.

Her blir det katter med kort pels, med lang pels, slett pels, krøllete pels, ja til og med katter uten pels.

- Det blir mulighet for ansiktsmaling for barna, man kan få fotografert kattene sine av en profesjonell fotograf. Dyrebutikken skal ha stand med mye lekkert for de firbeinte. Vi har også egen kafe under utstillingen, forteller Gunn Tove Mikalsen.

Dette er noe av det som skjer i forbindelsen med katteutstillingen i Harstad. Hjemme på Gangsås må fire unge katter holde seg innendørs.

- Hellig Birma-jentene er for unge til å være med på utstillingen i helga. De har da selskap av sin greske mamma, sier Gunn-Tove Mikalsen, som er en erfaren oppdretter av rasekatter. Da er katteutstillinger en viktig del av livet til rasekattene.

Dette er et rimelig stort internasjonalt miljø med utstillere og dommere.

GRESSK: GR*Art of Feline Diamond Athena må være hjemme og passe sine søte små, men oppdretteren hennes kommer helt fra Athen for å stille ut katter i Harstad, forteller Gunn Tove Mikalsen, foran helgens internasjonale kattutstilling i Stangneshallen. Foto: Tore Skadal