I sin nåværende form har EvenesBuss AS eksistert siden 2002 og har ti fast ansatte pluss ti deltidssjåfører. Daglig leder Frank Blix og Tore Olsen har hver en eierandel på 50 prosent.

Mandag kom den siste av de to nye Volvo-bussene til Evenes, og daglig leder Frank Blix forteller om et turbussmarked som stadig vokser.

Tredoblet omsetning

– Turkjøring utgjør mer og mer av oppdragene våre, og i løpet av de siste fire årene har vi tredoblet omsetningen. Vår beliggenhet nær flyplassen på Evenes er selvsagt en stor fordel for oss. I tillegg til turkjøring som er sesongbetont, har vi fast kjøring av skolebarn, hurtigbåtruta til Tårstad og kjøring av både Norwegian- og SAS-crewene. Selskapet har også flere minibusser og fire taxier i drift.

Moderne utstyr

Selger Thor Olsen fra Nordic Last og Buss AS var selvsagt fornøyd med at Evenesbuss valgte Volvo, og har tror ikke kjøperen vil angre.

– Den siste Volvoen har modellbetegnelsen 9500, mens den som ble levert for to måneder siden er luksusmodellen 9900. Denne har Volvo dynamisk styring, alkolås og rullestolheis. Begge bussene tar 49 passasjerer.

Nytt materiell

Evenesbuss har i dag fem store busser i drift, og at to av de eldste nå er byttet ut med nytt materiell, er ikke tilfeldig ifølge daglig leder Frank Blix.

– Det lønner seg for oss å satse på nye busser istedenfor å reparere på de gamle. Med nytt materiell kan vi spare mye med hensyn til vekstedutgifter.

RULLESTOLHEIS: Bussjåfør Harald Johnsen (til venstre) og selger Thor Olsen demonstrerer rullestolheisen på den nyeste bussen. Foto: Per Jan Pedersen
FORNØYD: Daglig leder i Nordic Last og Buss, region sør, Jan Eivind Fredly (til venstre) var strålende fornøyd med at Frank Blix valgte Volvo. Foto: Per Jan Pedersen
GODORD: Sjåfør Kurt Øyen er fast sjåfør på luksusmodellen Volvo 9900, og han har bare godord å si om doningen. Foto: Per Jan Pedersen