Fotballproffen fra Skånland feiret med måte, etter eget utsagn, seriemesterskapet til FC København inn i de små nattetimer til mandag. Ligatrofeet var sikret allerede for et par uker siden, men siste kamp skulle spilles før klubben inviterte til gullfest.

Tre titler på to år

Tom Høgli nøt hvert eneste sekund. Etter fire sølv og tre bronsemedaljer i Norge, Belgia og Danmark tidligere, er endelig den gjeveste medaljen på plass i samlinga.

– Det var en spesiell fest, og jeg merker at klubben er vant til å vinne og har erfaring med hvordan et gull skal feires, sier Høgli.

Et stort arrangement ved et hotell inneholdt det meste: God underholdning, mat, drikke og taler.

– En gullfest verdig, sier Høgli, som verken tok av eller gikk sist hjem.

– Jeg hadde noen praktiske gjøremål dagen derpå og måtte derfor være i god form.

Høgli kan se tilbake på to cupmesterskap og ett seriegull på to sesonger i Danmark etter overgangen fra Club Brugge. Det var stor for en beskjeden skånlendingen å motta hyllest, medalje og pokal foran et fullsatt Parken søndag.

– Jeg valgte FC København for å vinne titler. Utrolig artig å få være med på så mye suksess på kort tid. Den første cuptittelen var spesiell, men seriegullet henger høyere, sier han.

Nytt forsøk

I tillegg til gull, var drømmen å spille for Norge i et sluttspill, samt delta i Champions League. Førstnevnte er utenfor rekkevidde. Sistnevnte er mulig. I juli er FC København i gang med kvalifisering for mesterligaen.

– Å spille i Champions League vil være toppen av kransekaka. Det er en lang vei dit gjennom kvalifisering, og vi går en spennende høst i møte.

Danskene prøvde seg sist rett etter Høglis ankomst fra Belgia for to år siden. Dnipro ble slått ut, men Bayer Leverkusen ble for sterke i omspillet. Høgli spilte alle fire kampene.

Spilletid er det blitt mindre av etter hvert. Bruddene i ryggvirvelen ødela sesongen. Høgli var uaktuell fra slutten av september og fram til jul, og klarte aldri gjenvinne plassen. Dermed ble det kun åtte kamper i serien i løpet av sesongen.

– Jeg satser på å få spille mye igjen til høsten. Nå blir det noen dager fri, så er jeg i gang med knallhard oppkjøring for å stå best mulig rustet til fellestreningene starter 20. juni. Ferie venter jeg med til jul. Jeg har ikke behov for å hvile.

UTDELING: Tom Høgli rusler av banen etter medaljeseremonien søndag. Foto: privat