I tillegg må han betale Dnb Skadeforsikring 35.493 kroner for utlegg de har hatt i forbindelse med tannbehandlingen. Fornærmede skal få dekt sine utlegg til tannbehandlingen på 18.282 kroner og i tillegg dømmes tiltalte til å betale 30.000 kroner i oppreisning til fornærmede.

Det var i august i fjor at tiltalte slo til en annen mann i Havnegata slik at han mistet tre tenner, fikk brudd på kjevebeinet og måtte sy seks sting i leppen.

Straffen er én måned kortere fengselsstraff enn aktors påstand.

Tiltalte forklarte i retten at han var på Ludo og gikk ut for å røyke. Da så han en mann som tok strupetak på en jente og holdt henne oppetter veggen. Tiltalte spurte mannen, som er fornærmede, hvorfor han holdt på sånn. Fornærmede bare smilte, noe som gjorde tiltalte så forbannet at han slo fornærmede med albuen. Han syntes fornærmede oppførte seg som en drittsekk. Tiltalte forklarte at han ikke tenkte seg om, ble sint og frustrert på grunn av situasjonen. Han trodde ikke slaget kunne gjøre så stor skade. Han bare slo fornærmede på grunn av situasjonen. Det kom et stort smell da han slo og han skjønte at det hadde gått galt. Tiltalte ble redd og forlot stedet da fornærmede datt. Etter en stund kom politiet og tiltalte fortalte til politiet hva han hadde gjort. Tiltalte hadde drukket alkohol på Ludo.

Fornærmede som fikk slått ut tennene forklarte i retten at han diskuterete med kjæresten utenfor Ludo. Han var beruset og mente han var høyrøstet. Han mente han ikke var voldelig mot kjæresten og hadde ikke ikke tatt strupetak på henne. Han tror de som kom til trodde krangelen var mer alvorlig enn den var. Han husker ikke at han falt, men han husker et slag og at tennene falt ut av munnen. Han forklarte i retten at tiden etterpå har vært tung og at han var lenge sykmeldt.

Fornærmedes kjæreste forklarte i retten at hun ikke husker noe kveletak, men at det kom en person bort til dem og dyttet bort hennes daværende kjæreste. Hun så at tiltalte kom bort til dem og slo et slag mot fornærmede. Hun husker ikke alt fra hendelsen, og forklarte at hun har såkalte svarte hull. Hun hadde drukket alkohol.

To vitner forklarte at de så fornærmede og jenta krangle. Det ene vitnet var ganske sikker på at fornærmede tok kvelertak på jenta. Begge vitnene så at tiltalte og fornærmede gikk bort fra stedet og at de snakket sammen. De sto tett oppi ansiktene på hverandre. Ingen av vitnene så selve slaget.

To politivitner forklarte at de kom til stedet og møtte en mann som blødde fra munnen og hadde mistet noen tenner. De fant ut hvem som var gjerningsmannen, og kjørte hjem til vedkommende. Tiltalte var samarbeidsvillig og innrømmet hv han hadde gjort.

Trondenes tingrett mener det må ha vært klart eller overveiende sannsynlig for tiltalte at hans slag med albuen ville påføre fornærmede bruddskade i kjeve og skade tenner. Tiltalte har slått fornærmede i ansiktet med stor kraft. Retten mener det er skjerpende at det er slått et hardt slag med albuen mot fornærmedes hode. Fornærmedes oppførsel overfor jenta kan ikke rettferdiggjøre at tiltalte påførte fornærmede så stor skade siden situasjonen var avverget da tiltalte slo.

Tiltalte er tidligere domfelt, men ikke for voldsutøvelse. I formildende retning har retten lagt vekt på at tiltalte har gitt en uforbeholden tilståelse. Det gjør at dommen settes til fengsel i fem måneder.