Humana AB, et ledende nordisk omsorgsselskap, kjøper opp en av de fremste aktørene innen individ- og familieomsorg samt boliger med helse og omsorgstjenester (HOT) i Norge, KOA Gruppen (Kvæfjord Opplevelse og Avlastning AS), skriver KOA på sine hjemmesider.

- Gjennom oppkjøpet oppnår Humana en sterkere geografisk tilstedeværelse i det norske markedet, et utvidet tilbud, først og fremst innen boliger med spesielle tjenester og voksenpsykiatri, og verdifull spesialkompetanse i migrasjonsrelaterte tiltak. Humana AB har inngått en avtale om å kjøpe samtlige aksjer i Kvæfjord Opplevelse og avlastning AS («KOA Gruppen» eller «Selskapet») fra Morten Sørgard gjennom Tian Holding AS (89,92 prosent) og fra 25 andre ledere og inoritetsaksjonærer (10,08 prosent). Overtakelsen av virksomheten skjer fra og med i dag, står det i pressemeldingen.

KOA Gruppen er en aktør som driver virksomhet i egen regi innenfor individ- og familieomsorgsområdet, samt innen boliger med helse og omsorgstjenester (HOT).

Kjøpesummen ble finansiert gjennom kontanter og eksisterende kredittfasiliteter, som beløper seg på 190 millioner kroner ved overtakelsestidspunktet.

- I tillegg til den avtalte kjøpesummen er det også et avtalt vederlag som er basert på resultatet i 2016. Selskapet har ca. 500 fulltids- og deltidsansatte. Humanas oppkjøp av KOA Gruppen vil ikke påvirke dagens drift eller de ansatte i selskapet.

- KOA Gruppen og Humana utfyller og styrker hverandre både geografisk og operasjonelt, mens selskapene har et felles syn på kvalitet, verdier og fremtidige vekstplaner, sier Morten Sørgard, administrerende direktør i KOA Gruppen.

- Jeg og mine kolleger ser frem til å bli en del av Humana, og å få muligheten til å lære av hverandre å være involvert i arbeidet med å videreutvikle og utvide våre felles virksomheter.