Paulsen er bare 16 år, men fyller 18 år når stortingsvalget i 2017 finner sted. MDG-politikeren føles seg sikker på han blir å komme høyt på nominasjonslisten fra Troms. Paulsen mener at den unge alderen ikke er en svakhet.

- Alle eldre enn 15 år er over den kriminelle lavalder, noe som betyr at de kan bli dømt av et juridisk system de selv ikke har noen innflytelse over. På stortinget er det er fåtall representanter som er under 30 år. Dette er et demokratisk problem. Vi trenger svært unge mennesker til å representere de yngre aldersgruppene, sier han.

Unge velgere

Hvis nominasjonsmøtet til slutt velger Paulsen som kandidaten øverst på listen, mener Paulsen at han kan kapre unge velgere.

- Mdg er det partiet med flest unge velgere. Hvis de ser at vi prioriterer det å løfte frem de unge, vil de stemme på oss. Vi i MDG Troms burde være en pådriver for å få flere unge på Stortinget.

- Stortinget er ikke representativt når halvparten av stortingsrepresentantene er mellom 45 og 59 år. Hele befolkningen burde etterspeiles i Stortinget, mener han.

Utfordrer

Paulsen mener at han er den beste til å representere MDG, og utfordrer eventuelle motkandidater.

- Når jeg stiller gjør jeg det basert på erfaring fra politikkutvikling og organisasjonsutvikling. Jeg er en erfaren debattant, og jeg vil gjerne ha en debatt med de andre kandidatene før nominasjonsmøtet, sier han.

Utdanningspolitikk

Paulsen mener Norge trenger en ung person på Stortinget for å forme utdanningspolitikken.

- Jeg kjenner skolen som politiker på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå, og elev. Det å komme rett fra skolebenken og inn i politikken gir en innsikt i skolesystemet jeg tror mange eldre politikere mangler, og det gir meg en tyngde i politikkområdet mange av velgerne våre er opptatt av, sier han.

Miljøpolitiker

Paulsen vil være avhengig av at personer fra Troms stemmer på MDG.

- Fylket trenger en handlekraftig miljøpolitiker. Når de videregående skolene i Troms scorer dårligst av alle skolene i landet, når politikken i fylket fortsatt er dårlig på klima og miljø, og når kollektivtransporten er under ønskelig standard, kan jeg være politikeren som vil arbeide hardt for løsningene, sier han.

I dag har MDG bare én representant på stortinget.

- MDG vokser, og jeg tror folk blir å stemme på oss. Folk ser at man trenger grønn politikk, sier han.

- Troms trenger en politiker som vet at bevaringen av kloden vår må gjennomsyre alle de ulike politikkområdene og en som kan sette et grønt preg på all politikk. Den politikeren er jeg. Derfor vil jeg bli stortingsrepresentant, sier han.

Får støtte

Jørgen har drevet med politikk siden han var 13 år. I dag sitter han sitter i sentralstyret til Grønn ungdom. Nå får han støtte fra nasjonal talsperson i Grønn Ungdom, Anna Kvam. Hun mener at Jørgen er den beste personen til å stille til valg for MDG i Troms.

- Jeg støtter hans kandidatur. Han er en hardtarbeidene person, sier Kvam.