Håkon Vahl er blant de mange som fikk en hyggelig invitasjon i postkassa i helga. På pent papir og i fin konvolutt lå innbydelse til kongeparets hagefest i Tromsø 18. juni på Skansen.

Nå har han og rundt 15 andre fra Harstad og Kvæfjord laget egen gruppe på Facebook der de samrår og blant annet lurer på hvorfor akkurat de fikk invitasjonen.

- Jeg vet veldig lite om dette. Plutselig dukket det opp et brev i postkassa, sier Vahl.

Han sier at det er en ære å få en slik invitasjon.

- Vi som er invitert klarer ikke se noen spesiell sammenheng. Noen er i divisjonsmusikken, noen i næringslivet og andre er politikere, sier Vahl.

Også Bakerinnen, Camilla Johansen er i det gode selskap. Hun hadde ikke sjekket posten og fikk den hyggelige overraskelse i dag.

- Hvis jeg skulle ta med noe, ville det ha blitt en prinsessekake, sier hun. Johansen skal prøve å få tid til kongebesøket, men sier at datoen er vanskelig.

En annen som er invitert og har utfordringer med timeplanen er Jan Santocono. Han trodde først det dreide seg om en spøk.

- Men så begynte man å kjenne på papiret som var gravert og virket veldig ordentlig, sier han.

Santocono hadde først tenkt å si nei.

- Det er jo festspillåpning og det ene og det andre den helga, men ga kona klart signal. Hun sier at jeg er med på alt mulig, men er det noe jeg bør si ja til så er det dette. Jeg må vel ta en tur da, sier Santocono.

Både han og Vahl funderer nå på antrekk og hva de eventuelt skal ti til kongen og dronningen hvis de får sjansen til en prat.

- Man får legge en plan, men jeg kan ikke tenke meg at vi får tid til å prate så mye. Kanskje får man hilse på, sier Santocono.