Anna og Eline er begge søsken. De var noen av de første som kom i mål.

– Vi har vært på orientering før, og det er kanskje derfor vi sprang løypa så raskt. Det er morsomt å delta på orientering, spesielt når vi kommer frem til posten og vet at vi har lest kartet riktig, sier Eline Andreassen.

Søstrene innrømmer at de raskt ble litt frustrerte på hverandre under orienteringen.

– Vi kan bli litt sur på hverandre, sier Eline.

– Det er dårlig gjort av henne å være sur på meg, men når vi kommer i mål er vi bestevenninner igjen, og da går det bra, forteller lillesøster Anna.

Rekordstor deltakelse

På grunn av den store deltakelsen ble det raskt kø til påmeldingen.

– Jeg skal være rask i dag. Det er morsomt å løpe, og jeg løper mye når jeg spiller fotball, sier Sverre Bjerkestrand-Heide mens han venter på å bli registrert.

For å få tatt postene måtte man gjøre forskjellige utfordringer, slik som å balansere på line, bygge tårn med vedkubber og gå gjennom en labyrint.

– Det var litt skummelt å balansere på linen, men jeg klarte det. Jeg synes det var gøy å få det til, sier Brander Stakksund.

– Labyrinten var nok det morsomste med orienteringen, sier Anna Andreassen.

Sol og varme

276 personer deltok på orienteringen i en temperatur på over 20 grader, enda varmere enn det meteorologene hadde meldt.

– Været er fantastisk. Vi har brukt å være heldig med været. I fjor var det 150 personer som deltok på arrangementet, noe vi var fornøyd med. 276 deltakende personer i år er vi altså svært fornøyd med, sier arrangøransvarlig Trine Alsos.

Norsk orienteringsforbund arrangerer gratis orienteringsarrangementer i hele landet.

– Jeg synes det er viktig at barn lærer å være ute, og at de lærer å bruke kart og kompass. Det er gode verdier å ha med videre, sier Alsos.

Finn-Fram dagen var arrangert av Harstad orienteringslag og Barnas turlag.