Det er Servicenord Engros som står bak arrangementet, og messegeneral Rune Torbergsen lover en dag fullpakket av mat, vin, konkurranser og underholdning.

– Vel 1000 personer er invitert til Harstad. Vi regner ikke med at alle kommer, men vi har store forventninger til at noen hundre vil besøke oss, sier han.

48 leverandører

Torbergsen forteller at meningen med messen er å skape en møteplass for leverandører og kunder.

– Det er aldri feil å treffe mye folk når man driver med salg. Man kan se, smake og kjenne på produktene. Kokkelauget stiller og det blir demonstrasjoner, underholdning, konkurranser, foredrag og kåring av beste stand, sier han.

48 leverandører vil stille ut sine produkter og Vel 900 av Servicenord Engros sine kunder fra hele landsdelen er invitert. Store leverandører som Ringnes, Henning Olsen is, Nortura, Orkla Food og Findus Norge med flere stiller.

– De vil møte de store innkjøpskjedene som NHO, Samkjøp og Systemkjøp.

Torbergsen sier de lenge har satset på lokale produsenter og disse har mye å vise fram.

– Flere lokalmatprodusenter er faktisk blitt veldig store. Vi har en som leverer ost til en lukusrestaurant i Oslo. Det finnes så utrolig mange flinke personer i Nord-Norge, sier han.

Tøff konkurranse

Messen koster Servicenord Engros nærmere 500.000 kroner, men Torbergsen er ikke redd for at denne satsingen slår feil.

– Det er knalltøff konkurranse innen storhusholding. Derfor er det viktig å være synlig. Denne møteplassen vil være en viktig arena for aktørene å knytte tette relasjoner. Vi er sikre på at det vil komme mye godt ut av denne dagen.

Torbergsen sier de har et mål om å arrangere denne messen minst hvert annet år i Nordic Hall.

– Dagen avsluttes med en bankett for 150 inviterte gjester fra bransjen, sier han.