I henhold til sakspapirene heter det at kommunen må selge til markedspris. Rødt undrer på hvorfor man vil selge akkurat nå.

– Hvorfor gir man bort tomteindrefileten til bare 23,5 millioner? Dette er et dumpingsalg som styrker oppfattelsen av kameraderi i toppsjiktet i Harstad, sier Ingrid Klein Hedlund i Rødt.

Partiet frykter at fellesskapet går glipp av ei kommende verdiøkning.

– Til tross for at samtalene med de potensielle kjøperne har vart i et år, og at det har vært gjort både juridiske og økonomiske vurderinger, risikerer vi at fellesskapet går glipp av verdiøkninga som utvilsomt vil komme i løpet av noen ganske få år, sier hun.

Vil avvente

Klein Hedlund ser da fram til at Harstadpakken er ferdigstilt og at markedsprisen kan mangedobles.

– Harstad kommune har det ikke travelt med å selge. En slik ekstraprofitt som følge av Harstadpakken må komme kommunen til gode, ikke privataktører. Når området er solgt, er det de nye eierne som vil innkassere gevinsten av kommunens infrastruktursatsing.

Rødt ønsker salget utsatt.

– Vi vil fremme forslag om at et eventuelt salg av området utsettes til Harstadpakken er ferdig, avslutter Klein Hedlund.

 – Ikke aktuelt

Ordfører Marianne Bremnes avviser at saken skal utsettes.

– Det blir ikke aktuelt å utsette, sier hun. – Rødt får mene det Rødt mener. Dette har vært en god prosess, en åpen prosess som det har vært jobbet lenge med og der både kommunen og Harstad Skipsindustri har jobbet godt.

Bremnes reagerer på påstanden om kameraderi.

– Å påstå at dette er kameraderi synes jeg Rødt skal holde seg for god til. Politikerne har bedt om løsninger for å få utviklet området, så jeg skjønner ikke hva Rødt vil fram til.

– Det er nå vi trenger å få jobbet videre med verftsområdet og få det utviklet i takt med utviklingen av bykjernen, sier ordføreren.