Harstad kommune har søkt og fått innvilget prosjektmidler til å arrangere kultur- og ferieaktiviteter for barn og ungdom i alderen 3 - 18 år.

Kommunen ønsker særlig å nå barn og unge med begrenset tilgang på ferieaktiviteter. Alle turer er gratis og inklusiv lunsj/drikke, og de fleste turene inneholder flere aktiviteter og er tilpasset alle aldersgrupper.

Hver tur har kapasitet til ca. 45 personer og alle kan melde seg på flere turer.

Det starter opp i slutten av juni med tur til Heggenkollen. Her er det aktiviteter som hoppeslott, øksekasting og grilling.

Videre utover sommeren er det tur til Olaåsen gård med stell og hesteridning, håndtering av diverse redskaper, snekring av pil og bue og grilling.

I juli blir det tur til Polar Park, Elgsnes, Grottebadet, Grøtavær brygge, Folkeparken og Lofotakvariet i Kabelvåg. I august båttur med MS Strønstad til Fabeløya, lekedag i Sams Lekeland og rib-tur til Arnøya med vannsport.

- For aldersgruppen 9 -13 år må foresatte vurdere om barnet kan reise på dagstur uten voksen ledsager. De som reiser uten foresatt/ledsager bør melde seg på med en venn. Det er planlagt at 3-4 voksne ansatte deltar på hver tur. De ansatte vil ha ansvar for aktivisering/bespisning av gruppen, og kan ikke gi individuell oppfølging, skriver prosjektleder Elin Kjernåsen i Harstad kommune.

Påmeldingsfrist er mandag 30. mai, men først til mølla, meldes det fra Harstad kommune.