Amfi Kanebogen har lenge vært under ombygging. Dagens 12.000 kvadratmeter totalareal skal dobles, og alt skal etter planen stå ferdig i 2017. Mye vil bli gjort i inneværende år.

Kunder og ansatte i Amfi Kanebogen har de siste månedene handlet og arbeidet på en byggeplass. Synsam arrangerte torsdag en liten tilstelning for å gi noe tilbake til kundene.

– Amfi Kanebogen er under en stor omveltning. Nå er det en stor byggeplass. Vi hadde lyst til å gjøre noe positivt for kundene, og inviterte derfor til enkel servering og underholdning med Tore Skoglund for lage en koselig stund, Sissel Annie Lien ved Synsam.

Positiv

Lien sier at hun har merket at det er litt mindre trafikk i gangene etter at byggeprosessen startet.

– Vi har vært heldig, fordi vi har faste kunder. Så vi har ikke merket noe omsetningsmessig. Vi velger derimot å se positivt på situasjonen, for det blir så bra når alt står ferdig. En byggeprosess må til for at det skal bli bra, sier Lien, før Tore Skoglund legger til:

– Jeg ble spurt om å stille opp i forbindelse med dette arrangementet, og jeg skjønner godt at Synsam vil gjøre noe for kundene sine. Senteret trenger en oppgradering. Jeg håper det blir bra til slutt.

Store endringer

Mange butikker skal flytte lokale i senteret før bygget står ferdig.

Blomstergalleriet Angell og Ellingsen har virkelig fått merke at byggeprosessen er i full gang. Butikken ble flyttet noen meter fra der den opprinnelig sto i midten av februar i år, og skal med tiden få et nytt lokale.

Eier Silje Terese Angell forteller at hun fokuserer på hvordan det hele blir til slutt.

– Vi var i møte senest i dag for å designe den nye butikken. Vi gleder oss kjempemye, sier hun.

– For oss er det støyen vi merker mest i forbindelse med anleggsarbeidet. Det høres godt, men det er overkommelig. Amfi og byggeleder Consto har vært kjempeflink med å tilrettelegge på best mulig måte for oss.

- Situasjonen har bedret seg

Hun forteller at butikken ikke er påvirket omsetningsmessig av byggearbeidet.

– Det jeg får flest tilbakemelding på fra kunder er at de ikke finner fram i senteret, fordi de ikke er vant til gravemaskiner og byggearbeid. Spesielt med tanke på parkering og hovedinnganger. Situasjonen har imidlertid bedret seg, og nå er folk mer kjent med senteret slik som det er nå.

Hudpleier Claudia Modica ved SpaSpa by Mikkelborg forteller også at hun hører mye støy i byggeperioden.

– Det er litt bråk av og til, men noen dager er det veldig stille også. I det siste har vi hatt litt færre kunder. Jeg tror senteret blir veldig bra når det står ferdig, sier Modica.

Silje Terese Angell, eier av Blomstergalleriet Angell og Ellingsen, gleder seg stort til senteret står ferdig i 2017. Foto: Åse Hjelvik
Sissel Annie Lien ved Synsam i Amfi Kanebogen inviterte til en kveld utenom det vanlige ui butikkens lokaler. Foto: Åse Hjelvik
Claudia Modica ved Spaspa by Mikkelborg. Foto: Åse Hjelvik