Innsatsleder Stig Andersen ved Harstad politidistrikt konstaterer at det er bare flaks at ikke flere ble skadet i ulykken. Foto: Øivind Arvola

Ca klokken 14.40 torsdag krasjet en bil inn i et bygg på Seljestad i Harstad. Den sto med et hjul inn gjennom et vindu ved Telering Bedrift.

- Det vi har fått opplyst er at det er snakk om en person som har fått et illebefinnende, mistet kontroll på bilen og kjørt inn i en parkert bil - og derfra inn i et vindu, sier innsatsleder Stig Andersen til Harstad Tidende.

Andersen hadde på daværende tidspunkt ingen opplysninger om skadeomfang. Kun sjåføren har vært innblandet i ulykken, og ambulansen tok vedkommende med seg til sykehuset.

- Det er bare flaks at ingen flere er skadet, når man ser hvor bilene har havnet, sier Andersen.

Ulykkesbilen har kommet kjørende mot sentrum. I den den passerte Smilehullet i Storgata, skal den i følge vitner ukontrollert ha truffet en parkert bil og videre kjørt inn i vinduet på forretningsbygget. Sammenstøtet var så kraftig at bilen den traff har snudd seg nesten 180 grader på fortauet.

- Vi priser oss lykkelig at vi ikke satte ungen igjen bilen, sier ei ung mor, som var innom Smilehullet med familien for å ta passbilde.

- Vi hørte en bil opp, og da jeg stakk hodet ut av døra til fotostudioet, ble jeg vitne til hendelsen, sier hun lettere skrekkslagen. I armene har hun sin lille baby.

- Vi var heldige. Oldemoren til barnet skulle egentlig være igjen i bilen sammen med barnet, men tilfeldigvis valgte vi alle å gå inn, sier hun.

Også Stig Magne Johnsen inne i butikken som ble rammet, Telering Bedrift, påpeker at de var heldige.

- Takk og pris var det ingen kunder innom akkurat da, sier Johnsen. Han står inne i butikken og ser på skadene. Bare en meter unna bilen, står en kundesofa plassert, der kunder gjerne sitter mens de venter eller får informasjon.

Selv satt han i et møte i rommet ved siden av, og hørte et voldsomt smell da bilen braket gjennom vinduet.

- Glassbrått føk gjennom lokalet og traff motsatt vegg. Så det var krefter i sving, sier Johnsen.

Når han hadde summet seg fikk han tak i bilnøkkelen gjennom et åpent vindu i bilen, og fikk stanset motoren.

Den ene bilen havnet i et butikkvindu på Seljestad. Foto: Inga Helene Juul