Lørdag arrangeres den store Motordagen for syvende året på rad. Motordagen er et samarbeid mellom alle motorklubbene i byen om ei felles vårmønstring for å markere starten på en ny sesong.

- Vi fyller plassen utenfor K. Simonsen, Tools og Harstad Dekksenter med veterankjøretøy, Amcar, historiske militære kjøretøy, bilcross, knattekross, den ærverdige Harstad Oppland Rutebilbussen, veteranmotorsykler og mopeder. Alle MC-klubbene stiller med flere hundre motorsykler som kommer kjørende i kortesje til utstillingen, sier Merethe Larsen i Harstad Motorhistoriske klubb.

Stort

Tidligere har Motordagen blitt arrangert i Harstad sentrum. Da behovet for større plass meldte seg, ble det flyttet til Stangnesterminalen for første gang i fjor. Det samlet omtrent 350 kjøretøy.

- Denne dagen har alle i motormiljøet ventet på. Representanter fra de ulike klubbene har vært samlet på flere møter i løpet av vinteren for å planlegge dagen, sier Larsen, og fortsetter:

- I år blir det forhåpentligvis ei enda bedre utstilling da vi har forandret på hvor de ulike klubbene står parkert.

Kortesje

Motorsyklene samles på den store rasteplassen på Evenskjer, og kjører derfra i kortesje til Stangnes for parkering. Larsen forteller at klubber utenfor Harstad vil være representert på Motordagen.

- Det blir Linedanceoppvisning og Amcarklubben har premieutdeling. Dette blir det en flott familiedag for alle motorintresserte i byen. Her kan folk få se alle de flotte kjøretøyene som befinner seg i og utenfor byen.