Ifølge John Angelsen i Eiendomsgruppen skal det ikke stå på dem i forhold til å komme frem til enighet, men at man ikke kom noe nærmere en løsning etter mandagens møte.

– Står ikke på oss

– Jeg kan ikke si noe nøyaktig om hvor langt unna vi er en løsning annet enn at det ikke står på oss. Men man kan ikke bare sette en strek over de lånene vi har tatt opp og tro at ikke vi ønsker å få dekket disse og andre utgifter vi har hatt så langt.

– Vi krever 19,5 millioner kroner for tomta, som er byens desidert mest attraktive tomt, samt å få igjen om lag 1,5 millioner i dokumenterte kostnader.

Dessuten må noen påta seg kostnadene med å totalrennovere byggets 700 kvadratmeter, noe vi har fått en uhildet takstmann til å kostnadsberegne til 30.000 kroner per kvadratmeter, eller i overkant av totalt 20 millioner kroner.

Har økt vårt bidrag

For oss er det uaktuellt å akseptere et makebytte med en tomt beliggende i Samasjøen. Hvorfor skulle vi godta det? Dersom denne kommunale tomten er like mye verdt som vår, er vel det enkleste at kommunen selger denne til andre og bruker salgssummen til å finansiere kjøpet av vår tomt, sier Angelsen retorisk, og legger til:

– Vi har også økt vårt bidrag til å få flyttet brygga til et annet sted fra en halv til en million kroner, noe vi mener skal holde langt for å flytte den dersom noen ønsker det.

– Blir stående å råtne

Angelsen mener Gammelbryggasaken har utviklet seg i en blindgate spill som uansett utfall ikke blir en vinnersak for byens politikere.

– Med tanke på Harstad kommunes økonomiske situasjon, er det ikke en vinnersak å betale oss den faktiske verdien for eiendommen. Det er sannsynligvis heller ikke en politisk vinnersak å medvirke til at Gammelbrygga blir revet.

Men dersom noen forsøker å tilegne seg tomta gjennom å nedlegge bygge- og riveforbud eller å endre gjeldende regulering, vildette bli en unødvendig konfliktfylt sak som i tilfelle må løses rettslig. Samtitdig blir brygga stående å råtne og alle parter, inkludert hele byen, blir sittende igjen som tapere.

– Vårt flyttetilskudd er et forsøk på å løse opp saken på en måte som ikke utpeker noen åpenbare tapere. Vernetilhengere får en realistisk mulighet til å overta bygningsmassen, og vi får samtidig muligheten til å utøve vår næringsvirksomhet.

Harstad Tidende prøvde i går å få en kommentar fra rådmann Hugo Thode Hansen for en orientering om hva som kom frem på mandagens møte.

Rådmannens korte svar lød: Har intet nytt å melde.

Heller ikke Steinar Nilsen, som sitter i arbeidsgruppen som ble nedsatt for å finne løsninger, har svart på våre henvendelser.