Andre helga i juli er det tradisjon tro tid for idrettsmassemønstring i Ibestad. Tour de Andørja har siden begynnelsen bestått av et terrengløp, sykkelritt og motbakkeløpet. I hver klasse kåres det en sammenlagtvinner, som er vinner av Triple Challenge.

– Vi skal dyrke dette enda sterkere, og håper at denne kraftanstrengelsen frister idrettsutøvere fra flere sportsgrener, sier Tøllefsen, som har lovet å se på prisnivået og påmeldingsfrister for å få med flere eliteutøvere.

Parallelt endres trasevalgene for sykkelrittet, mens Årbostadtinden igjen skal være sted for motbakkeløpet.Harstad Tidende har tidligere i år omtalt at arrangementet blir slanket og skal konsentreres sterkere rundt trippelen, samt opplevelser for barn og unge

– Espen Amundsen, 6 ganger vinner av sykkelrittet, sa en gang at Tour De Andørja hadde det viktigste sykkelrittet å vinne i Nord Norge. Vårt mål er å komme dit igjen, og med Klåpheia som avslutning for eliteklassen mener vi at alle ingrediensene er til stede for å trekke de beste syklistene, forteller Tøllefsen, som mener Årbostadtinden er en bauta.

– Vi gleder oss til en forrykende avslutning i en av Norges mest spektakulære traseer for motbakkeløp, anerkjent som topp 10 i Norge, sier Tøllefsen i en pressemelding.

Det blir aktivitetstilbud for barn og unge, og til sammen mener arrangøren at totalpakken vil gå familiene, barna, mosjonistene og toppidrettsutøverne tilbake til Andørja etter fall i deltakerantallet de siste årene.