Det opplyste selskapet i et møte med DSB i går. Opprinnelig var informasjonsskrivene tenkt distribuert etter sommerferien.

Fremskynder utsendelsen

- Det var et konstruktivt møte, hvor OSO Hotwater redegjorde for den alvorlige situasjonen. Vi forstår godt at mange innbyggere er bekymret for varmtvannsberederne sine, og vi er derfor tilfredse med at selskapet fremskynder utsendelsen, sier Cecilie Daae, direktør i DSB i en pressemelding.

Totalt skal OSO Hotwater sende ut 2,25 millioner informasjonsskriv.

- Vi har i tillegg blitt enige med selskapet om at de skal rapportere til oss en gang i uken, slik at vi til enhver tid er oppdatert på fremdriften, forteller Daae.

Brannfarlig

Bakgrunnen for saken er som kjent at flere typer varmtvannsberedere som OSO Hotwater produserte i perioden 2009 til 2011 har en elektrisk tilkobling hvor det er fare for overoppheting og i ytterste konsekvens brann. Natt til 31. mars i år brøt det ut brann i en enebolig i Øvre Holtet i Harstad. Brannen startet i en vamtvannsbereder fra OSO. En 71 år gammel kvinne omkom.

En oversikt over de aktuelle berederne finnes på OSO Hotwaters hjemmeside: www.osohotwater.no

Ber kunder sjekke beredere

OSO Hotwater orienterte DSB om feilen med tilkoblingene i 2012, og la kort tid senere fram en plan for hvordan de skulle nå fram til huseiere som hadde de aktuelle berederne. Planen inkluderte en massiv og kontinuerlig informasjonskampanje i mediene, som viste seg å ikke være tilstrekkelig for å nå samtlige aktuelle huseiere.

Selskapets varmtvannsberedere produsert før 2009, var også tema på møtet i går.

OSO Hotwater opplyser at beredere av typen SUPER S, SX, SE og SC, produsert i perioden 2006 til 2009, benytter en lignende elektrisk tilkobling, men hvor det ikke er registrert tilsvarende produksjonsfeil. Selskapet ber likevel kunder som har disse berederne kontrollere om det kan være begynnende varmgang i tilkoblingen.

Før den potensielle brannfellen ble en riksnyhet i forrige uke, var det rundt 15.000-16.000 varmtvannsberedere i Norge som fremdeles har delen som kan skape brann.