Onsdag arrangerer næringsforeningen medlemsmøte for alle sentrumsforretningene, der blant annet felles strategi, utfordringer og kommunikasjon skal diskuteres, forteller Korsgård.

Felles røst

– Vårt overordnede mål er gjennom en felles stemme lettere å komme i dialog med kommunen og politikerne. Slik det har fungert over tid har sentrums krav og ønsker blitt fremført altfor fragmentert.

– Nå ønsker vi å belyse sentrums behov gjennom en felles røst, og legge fram konkrete innspill om hva som må på plass for at sentrum fortsatt skal fremstå som attraktivt å besøke for handel eller andre gjøremål, sier Korsgård.

Realistiske forslag

Han legger ikke skjul på at usikkerhetene blant de næringsdrivende er stor knyttet til hvilke løsninger som til slutt velges for parkeringsalternativene i sentrum.

– Jeg har selv talt opp antall sentrumsnære parkeringsplasser, det vil si p-plasser innenfor noenlunde realistisk gangavstand med hendene fulle av handleposer, og fått dem bekreftet av parkeringsetaten. Da er for eksempel ikke p-plassene ved rådhuset talt med som sentrumsnære plasser.

Gjennom å se på hvilke muligheter som finnes for å legge til rette for gode parkeringsløsninger må vi skape ryddighet og god informasjonsflyt til politikerene. Vi må kunne presentere konkrete og realistiske forslag som er mulig å gjennomføre, enten det dreier seg om tidsbegrenset gratis parkering den første timen eller to, eller gjøre som for eksempel Mo i Rana der de har innført gratis parkering på lørdager over en prøveperiode på ett år, sier Korsgård.

60 nye medlemmer

Han liker det han ser av det sterke engasjementet sentrumsforretningnene har dratt i gang for å skape aktiviteter i byens gater, og merker at mange næringsdrivende ser verdien av å tale med en felles stemme gjennom næringsforeningen.

– I løpet av få måneder har antall medlemmer økt fra 185 til 246. Svært mange er sentrumsforretninger. Gjennom å seile under felles flagg er jeg sikker på at vi sammen vil kunne skape en forståelse sammen med byens politikere om hvilke løsninger som er best for sentrum, mener Ole-Jonny Korsgård.