Den aktuelle uken vil det vært ekstremt trykk på hotellene i byen.

- Mange års erfaring tilsier at det i festspilluka vil være vanskelig å oppdrive hotellrom i byen.

Hektisk

- Derfor slår jeg et slag for at privatpersoner leier ut rom den aktuelle uka, sier ordfører Bremnes.

- Dette er ment som en mulighet til å få huset flere folk i byen i et meget hektisk tidsrom.

- Byens hoteller er i hovedsak fullbooket under festspillene, sier Bremnes, som i 2016 ble valgt inn som styremedlem i Festspillene i Nord-Norge.

Online

Festspillene oppfordrer pirvatpersoner i byen som har ledig boligkapasitet mellom 18. til 25. juni om å legge ut boligen eller deler av boligen for kortidsutleie via online nettjenester.

- I år legger flere organisasjoner møter og seminarer til festspilluka, noe festspillene gleder seg stort over, sier Tone Anita Karlsen, medieansvarlig ved Festspillene i Nord-Norge.

- Vi får også henvendelser fra publikum om alternative overnattingssteder og oppfordrer privatpersoner i bynære områder om å leie ut via for eksempel Airbnb, som hadde god erfaring med dette under Sjakk-OL i Tromsø, forteller Karlsen.

Raske penger

- Det kan være en vinn-vinn-situasjon for privatpersoner for kunne å tjene noen kroner på ledige rom, leiligheter eller hus som likevel står tomme under festspillene, sier hun.

Ordfører Bremnes sier at det ikke er et tiltak som skal konkurrere med byens hoteller.

- Dette er et initativ private må ta ved å sjekke ut nettportalen airbnb.no. De påpeker at privat utleie foregår på eget ansvar.

- Vi oppforder folk i byen til å sjekke våre nettsider, der dette er omtalt, sier Tone Anita Karlsen.

Enda mer trøkk

- Til neste år planlegger dessuten Festspillene i Nord-Norge en større internasjonal arktisk satsing, noe som betyr enda flere gjester og tilreisende.

- Dermed er det en gylden anlednig å få prøvd ut alternative overnattingsmuligheter, melder Karlsen.