Jan-Helge Nilsen og Janne Marie Hansen på Nor-Style gleder seg over god pågang av kunder. Foto: Ivar L. Paulsen

Åpningen av XXL var spådd å bli kaotisk rent trafikalt. Men klokken 11 - tre timer etter åpning - går trafikkavviklingen problemfritt, forteller Jens-Ole Thyholdt som vi traff i innkjøringen til parkeringshuset der det står tre etasjer klar til handlende.

– Det har gått helt greit, men i halv ellevetiden begynte det å tilta, forteller han.

Det er en jevnt strøm av biler som skal inn i parkeringshuset. Mens vi snakker med Thyholdt får han beskjed om at det bare er tre ledige plasser igjen i andre etasje. Dermed sendes noen biler inn i første, men de fleste opp i tredje.

– Vi er fire stykker fra Nokas i Tromsø som er her og dirigerer. Totalt er vi fem som styrer parkeringen. Her har vi stått fra klokken fem i morges og skal stå til klokken 19, sier han.

Vi tok en tur inn i kjøpesenteret og må passere en «byggeplass». Dit skal Coop obs. De åpner 9. juni. I andre etasje der XXL holder til, har også Nor-Style flyttet inn.

– Vi har vært 13 år i gamle Sjøkanten. Jeg er strålende fornøyd med åpningsdagen her, sier daglig leder og eier, Jan-Helge Nilsen.

Butikken for barneklær og -utstyr har eksistert siden 1974, og har hatt gode tider der de kom fra, men det spørs om ikke salget vil fyke til værs nå når en kundemagnet som XXL ligger like ved.

– Når alle butikkene er på plass blir det enda bedre, sier Nilsen.

Både han og hans ansatte er blide og fornøyde. Det er for øvrig alle kundene også. De strømmer til, mest sannsynlig i større og større antall etter hvert som dagen skrider fram.

Det er ikke de store køene ved inngangen til XXL. Foto: Ivar L. Paulsen