XXL-sjef Terje Bremseth Nilsen har hatt en lang dag, men han smiler likevel. Klokken 0300 startet han forberedelsene til en av de største butikkåpningene i Harstad noen sinne. Før åpningen kom 400 personer for å stille seg i kø, og siden har det vært et jevnt innsig av kunder.

- Vi har ikke de nøyaktige tallene, men basert på innslag i kassen estimerer vi rundt 20.000 besøk i dag. Det er nå fremdeles mye folk i varehuset.

Han kaller åpningsdagen en suksess.

- Stemningen blant de 167 som er på jobb er på topp. Det har vært en herlig gjeng å samarbeide med. Vi har nok fylt det som er av hotellrom i byen, sier Nilsen.

For til daglig skal det være 53 ansatte. For å ta unna trykket i åpningshelga, og gjøre opplevelsen til kundene best mulig, har man fløyet inn rundt 100 personer ekstra.

- I tillegg kommer sikkerhetspersonalet fra Nokas og andre. Det er mange på jobb her nå.

Responsen fra publikum har han ingen ting å utsette på.

- Folk sier at de nesten ikke kan tro at de er i Harstad. Flere bruker veldig lang tid, kanskje flere timer, bare på å gå rundt om i varehuset. Det er en utrolig opplevelse, sier Nilsen.

Etter stengetid skal det ryddes og stables ut nye varer. Etterpå burde nok flere ha gått til sengs, men da bærer det ut på byen for å feire.

- Det blir nok ikke så veldig seint. Det er en ny dag i morgen. Hvile får man gjøre på søndag, sier Nilsen.

Og hva med omsetningen?

- Det vil jeg ikke si noe om akkurat nå, men jeg kan allerede slå fast at vi er meget godt fornøyd to timer før stengetid.