Britt Lyngfoss på Stangnes har fått nok av rein og elg. For tiden går to elger og beiter i området, blant annet i hagen hennes. Hun har derfor sendt oss dette leserinnlegget:

- Her på Stangnes har vi vinter som sommer hatt elg som beiter og holder til her. Hver vinter har jeg besøk av dem rundt huset hvor de spiser på bærbusker og andre busker. I fjor spiste de opp jordbærplantene mine. Bortsett fra det er de ganske fredelig. I vinter og vår har vi også fått to rein som beiter i hagene våre, ja sogar på kirkegården spiser de og river opp nylig plantede blomster ( f.eks. stemorsblomster) som er satt ut nå i vår.

- Det er nokså fortvilet at vi også skal ha rein i byen og nære områder. Byen er vel ikke reinbeiteområde! Reineier har sagt (iflg. avisen) at dyrene var så ville at han ikke fikk tak i dem. Det kan ikke stemme for de legger seg jo tett inntil husveggene til folk.

- For oss som bor her ser de helt tamme ut, og er ikke redd for folk i det hele tatt. Nå har de spist alle knoppene/blomstene av påskeliljene mine. Jeg blir sint på eieren av reinene som ikke henter og passer på dyrene sine. Jeg ber derfor om at Harstad kommune tar affære og hjelper oss til å bli kvitt plagerne.

Ikke alle misliker at reinen er på Stangnes. I forrige uke ble de observert beitende utenfor sykehjemmet der de skapte god stemning og glede blant beboerne. Bør reinen få bli på Stangnes, eller må de bort?