Onsdag ble det feil på vannbehandlingsanlegget til Tjeldsund kommune, noe som førte til at de fleste delene av kommunen sto uten vann. På kvelden ble feil rettet opp, men så gikk det helt galt igjen rundt klokken 22.

- Så vidt vi kan se startet det hele med et strømbrudd som deretter førte til flere problemer med automatikken.

Feilen gjør at UV-anlegget som fjerner bakterier ikke fungerer som det skal. Kommunen må derfor kjøre urenset vann forbi dette anlegget for å opprettholde vannforsyningen til abonnentene. Vannet må derfor kokes, selv om vi ikke vet om det inneholder bakterier, sier plan- og utviklingssjef Ole Øystein Lindebø.

Han sier at rundt 1.000 til 1.100 innbyggere rammes i områdene rundt Ramsund, Fjelldal, Tjeldøya og Kongsvik.

- Bare noen få som ikke er tilkoblet vannverket er ikke berørt, sier Lindebø.

En annen følge av problemene er at pumpene som leverer vann til øvre del av Kongsvik ikke fungerer som de skal. Abonnentene der har dårlig eller intet vanntrykk. Der utplasseres vann ved Kløverheimen og Rolf Olsen i dunker.

Det er en sjanse for at feilen utbedres fredag, men i verste fall vil folk måtte koke vannet til over helga. Det nye renseanlegget ble etablert i 2015.

- Det er plagsomt og vi beklager. Da det ble bestemt at kokepåbudet måtte innføres sendte vi varsel til våre mest sårbare abonnenter, sier Lindebø.

Harstad Tidende oppdaterer saken når det kommer ny informasjon. Kommunen lover også å legge ut informasjon på sin hjemmeside.

- Folk må koke vannet inntil de får beskjed om noe annet.