En kvinne vitnet i rettssaken onsdag. Vitnet er psykolog, og har hatt kontakt med fornærmede i perioden etter hendelsen 7. desember 2015.

Aktor Geir Fornebo spurte vitnet om fornærmede har snakket om hendelsen.

- Ja, spesielt mye i starten. Hva hun har sagt har forandret seg fra den første tiden frem til nå. I starten ville fornærmede ikke ha så mye med tiltalte å gjøre. Etter hendelsen var hun skuffet, såret, sint og hadde problemer med å sove. Hun uttrykket et klart ønske om at tiltalte burde få en streng straff.

Gradvis endring

Vitnet sier at hun oppfatter det som en gradvis endring av fornærmedes innstilling til tiltalte.

Fornærmede har tidligere forklart til vitnet at tiltalte kom bak henne. Da hun trodde tiltalte skulle kysse henne, ble fornærmede skåret med kniv. Vitnet sier i retten at fornærmede i ettertid har sagt at hun ikke klarer å huske hva som har skjedd.

- Nå snakker hun som om de aldri har hatt en konflikt. Hun sier at hun alltid har elsket tiltalte, og ønsker en fremtid med ham. De første ukene var absolutt ikke dette et tema, sier vitnet.

Retraumatisert

- Hun har fortalt at hun ønsker flere barn, og vil ha noen å leve sammen med. Etter hvert har jeg opplevd at fornærmede er i en boble mens hun snakker om tiltalte.

Vitnet sier til slutt at hun opplever fornærmede som retraumatisert.

- Fornærmede har begynt å komme seg ut av huset, men har det vanskelig ennå. Jeg tror fornærmede trenger profesjonell behandling over lang, lang tid.