Til å holde foredrag har man denne gang fått inn Svein-Arne Laukli, som i flere år var leder for Borkenes asylmottak.

Laukli møtte flyktninger for første gang da han tjenestegjorde i FN-styrkene i Libanon. Han ble tatt med inn i de palestinske flyktningleirene Shabra og Shatila. Det han så og opplevde der bidro til å forandre livet hans.

Etter noen måneder hjemme i Norge, dro han ut igjen, denne gangen til Irak som humanitær hjelpearbeider. Etter at den første Gulfkrigen var over, gikk Saddam Hussein til angrep på kurderne i Nord-Irak. 1,2 millioner kurdere flyktet over grensen til Iran, men nå skulle de tilbake til hjemlandet. Det ble Svein-Arnes første oppdrag. Han ble værende i Irak i nesten to år.

I 1993 ble han sendt til Somalia. Da var det somaliske flyktninger i Kenya som skulle hjelpes til å vende hjem. Dette ble hans første møte med Afrika.

Da han og kona flyttet tilbake til Norge i 2007, hadde han hatt oppdrag i ni forskjellige afrikanske land, bare avbrutt av to oppdrag i Indonesia, det siste for å yte bistand til de tsunamirammede i Aceh-provinsen på Sumatra. Det beskriver han selv som den verste jobben han har vært med på.

Etter hjemkomsten til Norge, begynte han å jobbe som rådgiver i UDI i Narvik og ble der til han ble pensjonist 30. desember 2010. Noen måneder senere ble han tilbudt jobb på Borkenes asylmottak og fortsatte der til februar i år.

Nå er Svein-Arne Laukli heltidspensjonist, men fortsatt levende interessert i alt som omhandler flyktninger og flyktningpolitikk. Og dette får tilhørerne i Harstad kirkeforum søndag høre mer om.