Aktor Geir Fornebo sier i retten at tiltalte og fornærmede møttes to ganger i Norge. Første gang kom tiltalte til Norge på ordinært visum. Andre turen til landet kom han illegalt inn med falskt pass.

- Uklar relasjon

Aktor sier at tiltalte har vært fengslet i Tyrkia i noen år, mulig av politiske årsaker. Tiltalte kom til Norge noen dager før hendelsen på Stangnes.

- Relasjonene mellom de to er noe uklar. Det ser ut som de hadde gifteplaner. Tiltalte fikk besøk av fornærmede i Tyrkia i 2014. Det synes å ha vært noen problemer underveis.

Aktor forklarte i retten at fornærmedes sønn meldte fra om knivstikkingen til operasjonssentralen like over 22.00 7. desember i fjor. Han forklarer videre at sønnen ba politiet komme til adressen siden moren er knivstukket.

- En politimann hjalp til med å legge kompress over et stort kutt på halsen. Tiltalte ble pågrepet etter at han stakk fra stedet etter kort tid, og kniven ble funnet i nærheten av der han ble tatt av politiet, sier Fornebo.

- Tilregnelig

Han sier at knivstikkingen skjedde i kvinnens leilighet.

- Når selve voldsutøvelsen fant sted var fornærmedes sønn, fornærmede og tiltalte i leiligheten. Fornærmedes sønn skal ikke ha sett selve knivbruken, men det er på det rene fra tiltaltes side at det har vært krangling i forkant som har eskalert. Fornærmede ble kuttet med en skarp fruktkniv mot halsen. Det er påtalemyndighetenes syn at det ble utført forsettelig, og en dødsfølge lå innenfor rekkevidde.

Fornebo sier i retten at tiltalte ikke har sinnssykdom eller andre forstyrrelser.

- Psykolog har konkluderte med at han var tilregnelig, og i orden så langt det kreves i saken.