Mandag arrangerte Harstad fremskrittsparti et åpent møte på UIT Harstad for folk som ønsket å møte innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug. Også Rødts Ingrid Klein Hedlund ønsket å møte statsråden.

– Jeg har flere ganger spurt Frp lokalt hva de gjør overfor moderpartiet for å stoppe krig, og dermed deler av flyktningstrømmen til Europa og Norge. De har ikke svart. Derfor ville jeg konfrontere Sylvi Listhaug med budskapet «Stopp krigen, ikke flyktningene», som for øvrig var en av parolene i 1.-maitoget forleden, sier hun.

Foajeen

Men Klein Hedlund fikk ikke ta med seg plakaten inn.

– Ved hovedinngangen sto et av kommunestyremedlemmene fra Frp. Han stoppet meg og sa at jeg ikke fikk komme inn med plakaten. Han så ikke engang hva som sto på den, sier hun.

– Etter hvert fikk jeg lov til å komme inn mot at jeg begrenset meg til å stå i foajeen, hevder Rødt-politikeren.

– Sjikanert

Mens hun sto i foajeen følte hun seg forulempet.

– Jeg møtte både Listhaugs statssekretær og et par andre fra Frp Harstad. De ønsket meg velkommen, det skal de ha. Men så kom en eldre kar forbi og fnyste høylytt. Han var tydelig oppbrakt over det som sto på plakaten og ba om å få se hendene mine. Så viste han sine. «Her ser du skikkelige arbeidshender. Sånne som deg har aldri jobbet. Du bare står her og lar oss andre slite,» sa han.

– Det var veldig ubehagelig å først få begrenset ytringsfriheten og deretter bli sjikanert. Jeg synes det er trist at en stille demonstrasjon får folk til å reagere sånn, sier Klein Hedlund.

Hun valgte å la være å gå inn i auditoriet når hun ikke fikk ta plakaten med.

– Ingen dramatikk

Ifølge Eivind Stene i Harstad Frp ble ingen nektet adgang.

– Møtet var jo for medlemmer og sympatisører og åpent for de som ønsket å høre Sylvi. Da sitter man ikke med plakater og eventuelle tilrop. Jeg ga beskjed om at alle fikk komme inn, men at plakater måtte settes igjen ute, sier han.

Stene så ingen spesiell dramatikk i det.

– Det var jo politikere fra andre partier som også var til stede. Så ingen var stengt ute, sier han.

- Ble ønsket velkommen inn

Statssekretær for Listhaug, Hanne CS Iversen fra Harstad, sier at Klein Hedlunds versjon ikke stemmer:

- Jeg ønsket Klein Hedlund velkommen. Til meg sa hun at hun ikke ønsket å være med inn å høre på Listhaug. Hun hadde ikke tid, sa hun, ifølge CS Iversen.

- Jeg synets dette var litt trist, og prøvde å overtale Klein Hedlund. Det kunne jo være interessant å høre på, og kjenne til sin motstanders argumenter, sier CS Iversen.

- Men da sa Klein Hedlund at hun hadde hørt det hun trengte av Listhaug, og at hun hadde andre ting å gjøre, sier Hanne CS Iversen.

Ifølge CS Iversen er en "eldre kar" som fnyste høylytt til Klein Hedlund ikke medlem av Frp.

Hva skal man forholde seg til?

Etter å ha lest kommentarene fra Hanne CS Iversen har Hedlund sendt denne kommentaren til Harstad Tidende:

- Det stemmer at Hanne inviterte meg inn. Og det stemmer at jeg sa til henne at jeg ikke var interessert i å høre på Listhaug. Jeg hadde avlyst planene jeg opprinnelig hadde den kvelden for å gå på møtet, men ombestemte meg da jeg ble nekta å ta med plakaten. Jeg ønsket ikke å involvere henne i det som hadde skjedd, både fordi jeg var temmelig provosert og fordi han som nekta meg er en av de ledende skikkelsene i lokallaget. Det interessante er imidlertid om Hanne C. S. Iversen hadde tillatt meg å ta med plakaten. I så fall er det ikke lett å bli klok på dem, og hvem eller hva man skal forholde seg til.