Tiltalte fortalte med sine egne ord hva som skjedde den akutelle kvelden 7. desember 2015. Fornærmedes sønn var tilstede i leiligheten da tiltalte forsøkte å drepe fornærmede med en fruktkniv.

- Vi så film denne kvelden. Etterpå hadde jeg lyst til å prate med henne. Da jeg kom til Norge var hun opptatt hele tiden med jobb. Jeg sa til henne at hun måtte sette av tid til å ta en samtale med meg, sier tiltalte.

- Ønsker ikke å være en byrde

Da ble fornærmede sur, forklarte tiltalte i retten.

- Hun fortalte at hun måtte jobbe på grunn av meg. Jeg likte ikke at hun sa at hun var nødt til jobbet så mye på grunn av meg. Jeg ønsker ikke at jeg skal være en byrde for henne, sier 37-åringen, og fortsetter:

- Hun klaget på at vi ikke har barn sammen, og la skyld på meg for det. Ifølge henne var jeg grunnen til at vi ikke har barn etter å ha vært gift i ett år.

Tiltalte fortalte at fornærmede flere ganger tidligere har kommet med slike utsagn.

- Hun sa at jeg ikke er mann, og provoserte meg på den måten. Hun har gjort det flere ganger, og den aktuelle kvelden var jeg veldig sliten.

- Svartnet for meg

Da tiltalte hørte dette, ble verden svart foran øynene hans, sier tiltalte i retten.

- Først hørte jeg noen stemmer i hodet mitt. Jeg hørte hennes stemme. Jeg begynte å skjelve, og jeg var veldig skuffet og sliten. Jeg så fruktkniven ligge på salongbordet, og brukte den. Jeg mistet bevisstheten i øyeblikket.

I retten sier tiltalte at han tidligere samme dagen hadde følt seg dårlig.

- Jeg visste ikke at det var blod overalt, før jeg ble konfrontert med bilder i en fotomappe av politiet i etterkant.

I tiltalebeslutningen står det at tiltalte slo fornærmede flere ganger i hodet.

- Jeg var ikke klar over at jeg hadde slått henne. Jeg trodde hun skulle gå på rommet sitt. Plutselig hørte jeg noen rope utenfor leiligheten.

Så fornærmedes sønn hyle

Tiltalte forklarte at han brukte bakdøren til å komme seg ut av bygget.

- Da jeg så at sønnen ropte, hylte og gråt, så stoppet jeg. Jeg var svimmel, og visste ikke hva jeg gjorde.

- For meg var hele hendelsen som en drøm - uklar og utydelig. Noen ganger tenker jeg at dette ikke har skjedd.

Aktor Geir Fornebo påpekte at tiltalte har forklart tre forskjellige versjoner til politiet av hendelsen; at han stakk en eller flere ganger, at han kastet kniven og at han dreide kniven i en sveipende bevegelser.

- Jeg har kommet med samme forklaringer til politiet hver gang uten å endre noe. Vi satt i hver vår sofa, jeg tok kniven opp fra salongbordet og svingte kniven horisontalt.

Bistandsadvokat Roar Edvardsen (til venstre) og aktor Geir Fornebo. Foto: Åse Hjelvik