Formannskapet i Evenes skal ta stilling til om det kan bygges hotell ved Harstad/Narvik lufthavn, Evenes.

Rådmannen går inn for at det skal gis dispensasjon fra reguleringsplan på Nautå Næringsområde for de tiltak som er beskrevet i søknaden.

Søknaden kommer fra firmaet Evenes Airport Hotell AS. Ifølge Brønnøysundregistrene er det Morten Peder Kyltveit som er daglig leder og eier av selskapet. Han bor på Tårstad, men selskapet har adresse Bogen i Ofoten.

Kjøpt tidligere legekontor

Norconsult AS søker om dispensasjon fra reguleringsplan på vegne av Kyltveit, for etablering/bygging av hotell på Nautå Næringsområdet. Evenes Airport Hotell har kjøpt det tidligere legekontoret for bruk til hotellformål. De har deretter kjøpt ei tilleggstomt fra Evenes kommune som er fradelt og godkjent til bruk til hotellformål. Eiendommene skal brukes som en felles eiendom til samme formål, står det i sakspapirene.

Søknaden begrenser seg til å avklare forholdet til gjeldende reguleringsplan for Nautå Næringsområde, med søknad om dispensasjon og nødvendige vedlegg, og beskriver trinnvis utvikling av eiendommen. Det foreligger ikke tegninger av bygningsmassen på nåværende tidspunkt. Disse vil foreligge ved søknad om tillatelse, når det foreligger dispensasjon, og ulike tiltak på eiendommene skal iverksettes.

Fire etasjer

Det planlegges oppført nytt hotell med fire etasjer med gesimshøyde ca 17,5 meter. Bygningen planlegges oppført i løpet av tre år.

Norconsult AS mener at med bakgrunn i områdets beliggenhet, med nærhet til Harstad/Narvik lufthavn, Evenes, er det vurdert at utvikling av overnattings og hotell virksomhet på eiendommene vil dekke et behov for området. Tiltakshaver/grunneier vurderer at slikt formål er formålstjenlig i forhold til utvikling av eiendommene, området og kommunen, og ønsker dermed muligheten for å gå videre med planene.

Det er, frem til nytt hotell er ferdigstilt, planlagt midlertidig restaurant bygning på eiendommen.