5 til 10 mål ble svidd av da det begynte å brenne på Gapøya i Kvæfjord søndag. En av dem som stilte opp for å slukke var Reinhard Johansen som har sendt denne rapporten til Harstad Tidende:

- Jeg var en av de frivillige som etter beste evne prøvde å hjelpe til med slukking av lyngbrannen på Gapøya i helga, sier Reinhard som sammen med sønn og barnebarn dro fra Borkenes med egen båt straks de ble varslet om brannen.

Målet var å komme til øya så raskt som mulig. Mat for dagen var det ingen som tenkte på.

- Etter hvert som timene gikk under slukkingen merket en at det var behov for “påfyll” av energi. Det hadde også damene i Kvæfjord Sanitetsforening tenkt på. Gode snitter og kaffe smakte fortreffelig. Nok både til oss frivillige og brannmannskapene. Tusen takk til sanitetsdamene, og til de som i båt og på sine armer brakte maten opp til brannfeltet.

Arbeidet for brannmannskapene var til dels krevende - en del av terrenget var bratt og flammene varmet i meste laget mot bar hud, sier Johansen.

- Etter min mening gjorde brannfolkene en utmerket jobb. Som frivillig følte en også å bli godt ivaretatt. Vi blir jo amatører i en slik situasjon. Er ikke klar over hva røyk og varme kan føre til av helseskade. Takk også til de erfarne brannfolkene som passet godt på oss, avslutter Johansen.