Den unge mannen hadde trolig hatt førererkortet i et par måneder. Politistasjonssjef Morten Hole karakteriserer farten som hinsides all fornuft.

– I den hastigheten det her er snakk om er det utrolig små marginer som utgjør forskjellen på om det går bra eller ikke. I de tilfeller det ikke går bra, kan resultatet bli lemlestelse og dødsfall. Det er ingen som ønsker andre sitt liv på samvittigheten. Mange folk går tur i det fine vårværet, og i det aktuelle området ferdes det både syklister og gående langs veien. Jeg vil på det sterkeste henstille bilister til å ta det med ro og følge fartsgrensene, sier Hole.

Ubetinget reaksjon

Det var ved 19-tiden lørdag kveld at den ferske bilisten ble hanket inn av politipatrulen som hadde rigget seg til med lasermåling i en oppkjørsel. Like etter dundret 18-åringen gjennom laserkontrollen med en hastighet målt til over 100 kilometer over lovlig hastighet.

Den unge mannen må belage seg på et kraftig oppgjør med politiet. Han ble fratatt førerkortet på stedet, og må trolig vente ett til to år før han får sertifikatet tilbake. Da må han kjøre opp på ny. I tillegg vil han få en ubetinget reaksjon, forteller Hole.

Råkjøringen i Sollia ble tatt opp på politiets morgenmøte mandag.

– Ingen i politiet kan erindre at det noen gang har vært tatt noen i så høy hastighet i en 70-sone. Det må i så fall være mange år siden, sier han.

Flere kontroller

Til sammen åtte personer ble stoppet i fartskontrollen. Seks slapp med forenklede forelegg mens to førerkort ble beslaglagt. Det andre gjaldt en bilist som hadde for mange prikker.

– Har politiet inntrykk av at Sollia er en strekning der det kjøres ekstra fort?

– Om strekningen utmerker seg i negativ forstand, har jeg ingen holdepunkter for å si. Det kjøres fort både i byen og utenfor byen. Det viser seg at det er yngre, mannlige bilister som går igjen, sier han.

Politiet hadde også flere adferdskontroller i Harstad lørdag. På Seljestad fikk fire bilister forenklet forelegg for å prate i mobiltelefon, mens seks fikk forenklet forelegg for manglende bruk av bilbelte.

Lørdag kveld ble over 100 bilister stanset i promillekontroll i Brevik. Ingen ble tatt for å kjøre i påvirket tilstand.

– Lørdag var en rolig kveld for politiet, og derfor kunne vi prioritere å dra ut på kontroll. Det vil bli flere kontroller i tiden framover, sier stasjonsjef Morten Hole.

Politistasjonssjef Morten Hole