Mandag startet rettssaken mot en 37 år gammel tyrkisk mann som 7. desember knivstakk sin ektefelle i en leilighet på Stangnes. Mannen er tiltalt for overtredelse av straffeloven paragraf 275 jf paragraf 16, for å ha forsøkt å drepe en annen.

Det er satt av tre dager i Trondenes tingrett til rettsaken der seks ordinære vitner, og ett sakkyndig vitne skal stille i retten.

Tiltalebeslutningen ble lagt frem 10. april i år. I tiltalen står det at fornærmede, en 38 år gammel iransk kvinne, ble slått av tiltalte i hodet flere ganger, og deretter stakk og skar tiltalte henne i halsen med en kniv. Fornærmede fikk et dyptgående og 10-12 centimeter langt kutt i halsen. Hun mistet ved dette mye blod, og ville formentlig mistet livet uten rask hjelp og medisinsk behandling.

I retten mandag ønsket tiltalte å forklare seg i retten på sitt morsmål, kurmanjî. Han har arbeidet som lærer i språket, og uttrykte også et ønske om at fornærmede skulle avgi forklaring på samme språk. Det jobbes nå med å få tak i en tolk som behersker dette språket.